skip to content

 
 
 

Biroul Parlamentului European în România desfășoară activități variate pentru școli, centre universitare, asociații de tineri şi organizații dedicate tinerilor şi formării acestora în spiritul valorilor europene.

***

Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European în România” (EPAS)

Programul educativ „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS), a fost lansat în toate statele membre ale Uniunii Europene la începutul anului 2017. Programul urmărește îmbunătățirea cunoștințele despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Aceștia sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

Școli-ambasador ale Parlamentului European în România

***

 

#GenerationEU: Promotori ai democrației europene

 .
 .

„#GenerationEU: Promotori ai democrației europene" își propune să implice în fiecare an tineri membri ai asociatiilor de tineri,  organizații care lucrează cu tinerii, în scopul promovării democrației și a valorilor care îi unesc pe cetățenii Uniunii Europene. Proiectul vizează dezvoltarea de competențe de educație democratică în rândul tinerilor.

Mai multe informaţii
 

Euroscola

 .
 .

În ultimii 20 de ani, tinerii europeni au avut ocazia, prin intermediul Programului Euroscola, să fie deputaţi pentru o zi. După fiecare şedinţă plenară, în jur de 480 de elevi cu vârsta între 16 şi 18 ani trăiesc pe viu, la Strasbourg, integrarea europeană. Programul Euroscola le oferă elevilor ocazia de a interacţiona şi de a face schimb de idei cu elevii din alte ţări. Fiecare trebuie să lucreze într-o altă limbă decât limba sa maternă. Limbile de lucru sunt engleza, franceza şi germana.

Euroscola în România
 

Premiul Charlemagne

 .
 .

Pentru a încuraja tinerii să desfășoare proiecte proprii la nivel european, Parlamentul European, împreună cu Fundația pentru Premiul Internațional Charlemagne de la Aachen, a lansat, în 2008, Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni, care este acordat în fiecare an proiectelor care promovează înțelegerea reciprocă pe plan european și internațional.

Premiul Charlemagne în România
 

Evenimentul Tinerilor Europeni

 .
 .

Evenimentul Tinerilor Europeni (EYE) are loc la Strasbourg şi este oportunitatea perfectă pentru aproximativ 7.500 de tineri să-și facă vocea auzită. În timp ce Europa se confruntă cu crize de mai multe feluri, participanți cu vârste între 16 și 30 de ani pot face schimb de idei despre viitorul Europei. După acest eveniment, un raport care conține ideile discutate la EYE este eurodeputaților.

Mai multe informaţii