skip to content
 

#LaTribunaEuropei

Juriul format din Mădălina Mihalache, Cristian Ghinea și Luca Niculescu a decis câștigătorii competiției ‪#‎LaTribunaEuropei‬: Narcis Lupescu, Tobias Pasăre și Corina Chircea.

Dar au fost mai multe înscrieri valoroase, așa că juriul a decis să acorde și patru mențiuni: Alin Gabriel Gramescu, Andrei Gudu, Vlad Sima și Raluca Ciocian.

Felicitări tuturor!

Vă oferim mai jos discursurile lor.

***

 

Descrierea proiectului

Biroul de Informare al Parlamentului European în România lansează concursul de materiale video, deschis tuturor tinerilor din România cu vârsta între 18 (împliniți la 1 octombrie 2015) şi 35 de ani.

Tema: Imaginează-ți că tocmai ai fost ales președintele Parlamentului European și înregistrează-ți discursul inaugural. Spune-ne în cadrul acestui discurs cum vezi tu viitorul Uniunii Europene. Raportându-te la criteriile de mai jos, construieşte un material în care să ne spui cum vezi tu paşii necesari care trebuie urmaţi pentru ca, plecând de la starea actuală a Uniunii Europene, să se ajungă la acel viitor pe care tu ţi l-ai imaginat.

Materialul video va avea maximum 3 minute, va fi de calitate bună (SD sau HD).

Premii: Vor fi acordate trei premii materialelor cu cel mai mare punctaj. Autorii acestora vor fi invitați într-o vizită de studiu de două zile la sediul din Bruxelles al Parlamentului European. Vizita va avea loc în perioada septembrie – noiembrie 2015.

***

NOU! În urma solicitărilor primite, am modificat regulamentul competiției astfel încât pot participa concurenți care devin majori până la data de 1 octombrie 2015. Acest lucru permite câștigătorilor să participe în vizita internațională (care reprezintă premiul), care va avea loc în cursul lunii octombrie.

Această modificare apare în actul adițional la Regulament disponibil aici.

***

Criterii de jurizare

1. VALORI EUROPENE. Capacitatea de a se raporta la una sau mai multe dintre valorile europene pe care s-a construit Uniunea Europeană. – maximum 10 puncte

2. MESAJ. Capacitatea de a sintetiza, a transmite mesajul si a face accesibile ideile într-un interval scurt de timp. – maximum 10 puncte

3. INSPIRAȚIE. Capacitatea de a face legătura între viziunea propusă si actiunea solicitată de la audientă. – maximum 10 puncte

4. PERSONALITATE. Coordonarea între mesaj si limbajul corporal. – maximum 10 puncte

5. FILM. Calitatea filmării. – maximum 10 puncte

Juriul va fi format din Mădălina Mihalache (Şeful Biroul de Informare al Parlamentului European în România), Cristian Ghinea (Director al Centrului Român de Politici Europene) și Luca Niculescu (Redactor-şef RFI România şi jurnalist DIGI 24).

Calendar

  • Perioada de înscriere a materialelor video: 9 mai – 30 iunie 2015 (până la ora 23:59).
  • Jurizare: 1 – 15 iulie
  • Anunțarea câștigătorilor: 20 iulie 2015
  • Vizita de studiu pentru cei trei câștigători: septembrie – noiembrie 2015

Data limită: 30 iunie 2015, ora 23:59

Înscriere:

Pentru a te înscrie, trebuie să trimiți până pe 30 iunie 2015, la ora 23:59, la adresa: latribunaeuropei2015@spatiuleuropa.eu, linkul (către locul în care ai încărcat materialele pe o platformă de transfer fişiere de mari dimensiuni, de ex. www.wetransfer.com ) de unde putem descărca o arhivă formată din două fișiere:

1. Materialul video, de calitate SD sau HD, în format .MPG, .MOV, .WMV, .MPEG, .MKV sau .AVI, care trebuie să aibă maximum 1 GB, la o rezoluție de minimum 640x480 pixeli și sunet clar

2. Formularul de înscriere, care este un fișier text, și care va conține următoarele informații:

  • Numele și prenumele autorului (autorul materialului este persoana care apare în înregistrare).
  • Data nașterii autorului
  • Localitatea, județul de reședință al autorului
  • Date de contact: adresă email validă, număr de telefon
  • Titlul materialului video care intră în concurs
  • Mențiunea: “Am citit Regulamentul și declar că sunt de acord cu prevederile acestuia”

Arhiva va avea ca titlu numele și prenumele autorului.

 

Pentru a fi la curent cu evoluția concursului, urmărește www.europarl.ro și www.facebook.com/EPIO.Romania, unde vor fi publicate răspunsuri la întrebări frecvente sau noutăți în desfășurarea competiției.

Toate drepturile asupra materialelor trimise în competiție vor aparține Biroului de Informare al Parlamentului European în România, care le poate utiliza ulterior în comunicări publice.

Contact: latribunaeuropei2015@spatiuleuropa.eu

 
Întrebări frecvente

Documente importante