Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

 Hakemisto 
 Koko teksti 
Puheenvuorot
Tiistai 3. syyskuu 2002 - Strasbourg EUVL-painos

Myynninedistäminen sisämarkkinoilla
MPphoto
 
 

  Montfort (NI ).(FR) Arvoisa puhemies, kaikki vapaus perustuu tasapainoon. Taloudellinen vapaus perustuu kuluttajien edun ja yrittäjien ja jakelijoiden edun tasapainoon. Jos luodaan virheellinen tasapaino jommankumman osapuolen hyväksi, vapaus varmasti kadotetaan. Tämä on ollut komission tavoitteena, vaikka harhaanjohtavana tekosyynä on jälleen käytetty pakkoa yhdenmukaistaa.

Kun komissio pyrkii poistamaan kansalliset rajoitukset myynninedistämistoimilta, se poistaa tärkeät takeet, jotka kansallisissa lainsäädännöissä on asetettu suojelemaan sekä kuluttajien, pientuottajien että kauppiaiden etuja. Alihintaan tapahtuva myynti tai alennusmyyntikausien ja alennusehtojen sääntelemättömyys johtaisi vaarallisiin ja vastuuttomiin kauppakäytäntöihin, joista taloutemme lopulta kärsisi. Euroon siirtyminen ei myöskään saa olla tekosyynä hintojen nostamiselle.

Täten olen tyytyväinen tarkistuksiin, joita tekstiä käsitelleet parlamentin eri valiokunnat ovat tehneet ja joissa jatketaan kansallisten lainsäädäntöjen tarkastelua tästä näkökohdasta. Huonomman vaihtoehdon mukaan tehtävä yhtenäistäminen, jota komissio vaikuttaa haluavan, on terveen järjen vastaista ja vahingollista taloudellisten toimijoiden terveelle yritystoiminnalle sekä erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa oleville toimijoille. Lähikaupat ja pienyritykset ovat taloutemme vetureita. Minusta on välttämätöntä korostaa tätä ja muistuttaa, että tarjonnan moninaisuus ja laadun tae katoavat ilman niitä. Ne myös takaavat yhteiskuntamme sosioekonomisen tasapainon. Olkaamme tarkkana, ettemme horjuta tätä tasapainoa, sillä se ei olisi kenenkään etujen mukaista, ei kuluttajina eikä poliittisina päättäjinä.

 
Päivitetty viimeksi: 27. heinäkuuta 2004Oikeudellinen huomautus