Indeks 
 Fuld tekst 
Procedure : 2008/0231(CNS)
Forløb i plenarforsamlingen
Dokumentforløb : A6-0236/2009

Indgivne tekster :

A6-0236/2009

Forhandlinger :

PV 21/04/2009 - 20
CRE 21/04/2009 - 20

Afstemninger :

PV 22/04/2009 - 6.38
Stemmeforklaringer
Stemmeforklaringer

Vedtagne tekster :


Forhandlinger
Tirsdag den 21. april 2009 - Strasbourg EUT-udgave

20. Nuklear sikkerhed (forhandling)
Video af indlæg
PV
MPphoto
 
 

  Vladimir Urutchev (PPE-DE ), skriftlig. – (BG) Efter en forsinkelse på næsten seks år er EU i dag tæt på at vedtage et direktiv om nuklear sikkerhed, hvilket er et vigtigt politisk dokument for kerneenergien i Europa, som anvendes til at producere næsten en tredjedel af EU's elektricitet.

Medlemsstaterne har eksklusiv ret til selv at træffe afgørelse om, hvorvidt de vil benytte sig af kerneenergi. Både for lande, som accepterer, og for lande, som afviser denne energiform, er det nøjagtigt lige så vigtigt, at der gælder de højeste sikkerhedsnormer inden for kerneenergi.

Jeg ser positivt på, at IAEA's grundlæggende sikkerhedsprincipper indføjes som bilag til direktivet. Dette vil sikre, at de bedste udviklingstendenser inden for nukleare sikkerhedsnormer bliver en væsentlig del af den europæiske lovgivning, som medlemsstaterne således er forpligtet til at overholde.

De manglende generelt godkendte krav vedrørende nuklear sikkerhed i EU gjorde det for ikke så længe siden muligt, at nogle af de lande, der kom med i EU, fik pålagt politiske løsninger for deres kerneenergi, hvilket i vore dage ikke er i overensstemmelse med EU's målsætninger om at begrænse klimaændringerne og sikre energiforsyningen.

På et tidspunkt, hvor en række nye kernekraftværker er ved at blive bygget i EU eller er i planlægningsfasen, er rettidig vedtagelse af direktivet om nuklear sikkerhed ikke alene berettiget, men er obligatorisk på grund af de garantier, der er med hensyn til sikkerhed og ro i sindet for befolkningen.

 
Seneste opdatering: 18. august 2009Juridisk meddelelse