Hakemisto 
 Koko teksti 
Menettely : 2008/0231(CNS)
Elinkaari istunnossa
Asiakirjan elinkaari : A6-0236/2009

Käsiteltäväksi jätetyt tekstit :

A6-0236/2009

Keskustelut :

PV 21/04/2009 - 20
CRE 21/04/2009 - 20

Äänestykset :

PV 22/04/2009 - 6.38
Äänestysselitykset
Äänestysselitykset

Hyväksytyt tekstit :


Puheenvuorot
Tiistai 21. huhtikuu 2009 - Strasbourg EUVL-painos

20. Yhteisön puitteet ydinturvallisuudelle (keskustelu)
Puheenvuorot videotiedostoina
PV
MPphoto
 
 

  Vladimir Urutchev (PPE-DE ), kirjallinen. (BG) Miltei kuuden vuoden viiveen jälkeen EU on tänään lähellä ydinturvallisuutta koskevan direktiivin hyväksymistä, merkittävän poliittisen asiakirjan Euroopan ydinenergialle, jota käytetään tuottamaan melkein kolmannes EU:n sähköstä.

Jäsenvaltioilla on yksinomainen oikeus päättää itse, luottavatko ne ydinenergiaan. Sekä tämän energiamuodon hyväksyville että sen hylkääville maille on aivan yhtä tärkeää, että ydinenergiaan sovelletaan korkeimpia turvallisuusnormeja.

Pidän myönteisenä IAEA:n perusturvallisuusperiaatteiden sisällyttämistä direktiivin liitteeseen. Sillä varmistetaan, että ydinturvallisuusnormien parhaasta kehityksestä tulee olennainen osa EU:n lainsäädäntöä, jota jäsenvaltiot sitoutuvat noudattamaan.

Yleisesti hyväksyttyjen ydinturvallisuusvaatimusten puute EU:ssa mahdollisti sangen lähimenneisyydessä sen, että jotkin EU:hun liittyneet valtiot säätivät ydinenergiansa osalta sellaisten poliittisten ratkaisujen perusteella, jotka eivät vastaa ilmastonmuutoksen rajoittamista ja energiatoimitusten varmuutta koskevia EU:n nykyisiä tavoitteita.

Kun EU:ssa on suunnitteilla tai rakenteilla monia uusia ydinvoimaloita, ydinturvallisuusdirektiivin oikea-aikainen hyväksyminen ei ole vain oikeutettua vaan myös pakollista niiden takuiden takia, jotka sillä tarjotaan väestön turvallisuudelle ja mielenrauhalle.

 
Päivitetty viimeksi: 18. elokuuta 2009Oikeudellinen huomautus