Hakemisto 
 Koko teksti 
Puheenvuorot
Maanantai 4. toukokuu 2009 - Strasbourg EUVL-painos

13. Käsittelyjärjestys
Puheenvuorot videotiedostoina
PV
MPphoto
 

  Mary Lou McDonald, GUE/NGL-ryhmän puolesta . – (EN) Arvoisa puhemies, pyydän ryhmäni puolesta, että tämä mietintöpaketti poistetaan tämän istunnon esityslistalta. Mielestäni tämän parlamentin pitäisi osoittaa jonkin verran nöyryyttä ja hieman kunnioitusta demokraattista menettelytapaa kohtaan. Tiedämme kaikki, että Irlanti torjui Lissabonin sopimuksen ja siksi minua hieman hämmästyttää se, että tämä parlamentti jatkaa keskustelua tästä aiheesta.

Ei ole demokraattisesti soveliasta, että tämä parlamentti sivuuttaa Irlannin päätöksen tai että tätä parlamenttia pitäisi käyttää Irlannin painostamisessa tulevina kuukausina sopimuksen, joka ei selvästi ole meidän etumme tai Euroopan kansalaisten etujen mukainen, hyväksymiseksi. Muistutan Euroopan parlamentin jäseniä siitä, että Irlanti ja ainoastaan Irlanti äänesti demokraattisesti tästä sopimuksesta. Se oli ainoa paikka, jossa sopimuksesta tehtiin demokraattinen päätös, ja ihmiset torjuivat sen.

Kysyn nyt, vain viikkoja ennen Euroopan parlamentin vaaleja, kun demokratiamme tasokkuus on niin tärkeää, että nämä mietinnöt pyyhitään pois esityslistalta ja että siirrämme huomiomme mieluummin talousasioihin ja työttömyysongelmaan, eli aiheisiin, joilla on todellista vaikutusta kansalaisiimme.

 
Päivitetty viimeksi: 8. syyskuuta 2009Oikeudellinen huomautus