Index 
 Teljes szöveg 
Viták
2009. május 4., hétfő - Strasbourg HL kiadás

13. Ügyrend
A felszólalásokról készült videofelvételek
PV
MPphoto
 

  Mary Lou McDonald, a GUE/NGL képviselőcsoport nevében. Elnök úr! Képviselőcsoportom nevében kérem, hogy ez a jelentéscsomag kerüljön le az ülésszak napirendjéről. Úgy vélem, hogy a Háznak némi szerénységet, a demokratikus folyamat iránt pedig némi tiszteletet kellene tanúsítania. Mindannyian tudjuk, hogy Írország elutasította a Lisszaboni Szerződést, és így némiképp csodálkozom azon, hogy a Ház ragaszkodik a kérdés megvitatásához.

Demokratikus értelemben nem helyénvaló, hogy a Ház figyelmen kívül hagyja Írország döntését, vagy hogy a Házat az elkövetkezendő hónapok során Írországra irányuló nyomásgyakorlásra használják fel egy olyan szerződés elfogadása érdekében, amely nyilvánvaló módon nem szolgálja sem a mi érdekeinket, sem az európai népek érdekeit. Emlékeztetném képviselőtársaimat, hogy Írországban, és kizárólag Írországban rendeztek demokratikus szavazást e szerződésről, s hogy az egyetlen helyen, ahol a szerződést demokratikus szavazásra bocsátották, az emberek elutasították azt.

Ezennel kérem, mindössze hetekkel az európai parlamenti választások előtt, amikor oly lényegbevágó módon nyilvánul majd meg demokráciánk mibenléte, hogy vegyük le a napirendről ezeket a jelentéseket, és összpontosítsunk inkább a gazdasági kérdésekre és a munkanélküliség problémájára – olyan témákra, amelyek ténylegesen kihatással vannak polgáraink életére.

 
Utolsó frissítés: 2009. szeptember 8.Jogi nyilatkozat