Index 
 Text integral 
Dezbateri
Luni, 4 mai 2009 - Strasbourg Ediţie JO

13. Ordinea lucrărilor
Înregistrare video a intervenţiilor
PV
MPphoto
 

  Mary Lou McDonald, în numele Grupului GUE/NGL . – Domnule Preşedinte, în numele grupului meu solicit scoaterea acestui pachet de rapoarte de pe ordinea de zi a acestei sesiuni. Consider că Parlamentul trebuie să arate puţin respect pentru procesul democratic. Ştim cu toţii că Irlanda a respins Tratatul de la Lisabona şi mă miră faptul că Parlamentul continuă să dezbată această problemă.

Nu este democratic ca Parlamentul să nu ia în seamă verdictul Irlandei şi nici ca Parlamentul să fie folosit pentru a face presiuni asupra Irlandei pentru ca aceasta să adopte, în următoarele luni, un tratat care nu este în interesul nostru sau în interesul cetăţenilor europeni. Le reamintesc celorlalţi deputaţi că în Irlanda a avut loc un vot democratic asupra acestui tratat, iar poporul, în urma unei hotărâri democratice, l-a respins.

Vă cer ca acum, când ne mai despart doar câteva săptămâni de alegerile europene, când problema calităţii democraţiei noastre este atât de importantă, să scoatem aceste rapoarte de pe ordinea de zi şi să ne îndreptăm atenţia asupra subiectelor economice şi asupra problemei şomajului, care îi afectează cu adevărat pe cetăţeni.

 
Ultima actualizare: 8 septembrie 2009Notă juridică