Kazalo 
 Celotno besedilo 
Razprave
Ponedeljek, 4. maj 2009 - Strasbourg Edition JOIzdaja UL

13. Razpored dela
Video posnetki govorov
PV
MPphoto
 

  Mary Lou McDonald, v imenu skupine GUE/NGL. – Gospod predsednik, v imenu naše skupine sem zahtevala brisanje tega svežnja poročil z dnevnega reda tega zasedanja. Mislim, da bi morala naša zbornica pokazati ustrezno mero skromnosti in spoštovanja demokratičnega postopka. Vsi vemo, da je Irska zavrnila Lizbonsko pogodbo, zato me nekoliko čudi, da naša zbornica vztraja pri razpravi o tej zadevi.

Z vidika demokracije ni primerno, da bi zbornica preprosto prezrla irsko odločitev ali da bi se v naslednjih mesecih pustila vpreči v pritiske na Irsko, naj pogodbo sprejme, saj ta očitno ni v našem interesu niti v interesu Evropejcev. Naj spomnim poslance, da je Irska, in samo Irska, imela demokratično glasovanje o pogodbi, in da so v edini državi, kjer so ljudem omogočili demokratično odločati, ljudje to pogodbo zavrnili.

Danes, le nekaj tednov pred evropskimi volitvami, ko je vprašanje kakovosti naše demokracije še bolj pomembno kot sicer, zato zahtevam, da poročila umaknemo z dnevnega reda in se raje posvetimo gospodarskim vprašanjem in vprašanju brezposelnosti – ki v resnici vplivajo na življenje naših ljudi.

 
Zadnja posodobitev: 8. september 2009Pravno obvestilo