skip to content
 
 
 

Skupaj smo EU

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

SkupajsmoEU

Aktualno

Delegacija Evropskega parlamenta se je na tridnevnem obisku v Sloveniji sestala s predstavniki vlade, nadzornih institucij, novinarji in nevladnimi organizacijami, da bi ocenila spoštovanje vrednot EU, svobode medijev in pravne države.
Članstvo balkanskih držav v EU je v obojestransko korist, a je pred njim še vrsta ovir, ugotavljajo udeleženci spletne razprave Lahko EU pozabi na Balkan?, ki smo jo gostili v Studiu Evropa.
V pogovoru o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti Evropske unije so soočili mnenja nekdanji evropski poslanci, strokovnjaki in predstavniki mladih.
Vabimo vas, da se nam v ponedeljek, 4. oktobra, ob 10. uri pridružite na spletni razpravi z uglednimi gosti o evropski politiki do držav Zahodnega Balkana.
Z nekdanjimi evropskimi poslanci, strokovnjaki za evropske zadeve in predstavniki mladih bomo v torek, 28. septembra, spregovorili o razvoju in prihodnosti EU.
V vsakoletni razpravi o stanju v Uniji so poslanci s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen razpravljali o najbolj perečih izzivih pred EU.
V sredo, 15. septembra, bo predsednica Evropske Komisije Ursula von der Leyen z evropskimi poslanci razpravljala o stanju v EU. Po razpravi bomo o ključnih poudarkih spregovorili še z evroposlanci iz Slovenije in področnima strokovnjakoma.
Med 16. in 22. septembrom bodo pred Hišo Evropske unije potekale številne aktivnosti ob letošnjem Evropskem tednu mobilnosti. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.
Pridružite se nam v programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, namenjenem srednješolskim učiteljem in dijakom, ki si želite izvedeti več o svoji evropski domovini in vam je blizu aktivna državljanska vloga.
Predsednik Evropskega parlamenta se je v Hiši EU v Ljubljani srečal s predstavniki mladih in civilne družbe. Teme razprave so bile podnebna kriza, stanje evropske demokracije, razmere v Afganistanu, migracijska politika in drugi izzivi sedanjosti in prihodnosti EU.
Več