skip to content
 

Skupaj smo EU

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

SkupajsmoEU

Aktualno

Dijaki in dijakinje so v razpravi z evropsko poslanko Tanjo Fajon predstavili svoje rešitve in poglede na ukrepanje v boju proti globalnemu segrevanju.
Dijaki in učitelji II. gimnazije Maribor so zasluženo priznanje prejeli iz rok vrstnikov iz Gimnazije Nova Gorica, s katero si delijo naziv Najšola ambasadorka Evropskega parlamenta.
Prisluhnite razpravi študentov novinarstva z evropskima poslancema Milanom Zverom in Ireno Jovevo o pomenu medijev, kapitalskih in političnih pritiskih nanje, poklicu novinarja in povezanih temah.
Slovenski dijaki in dijakinje so v razpravi z evropskim poslancem Francem Bogovičem predstavili svojo vizijo razvoja energetskih virov v Evropski uniji.
Razstava, ki vam bo podrobneje predstavila življenje in delo Andreja Saharova in nekaterih prejemnikov ugledne nagrade Evropskega parlamenta, imenovane po njem, bo do 15. februarja krasila Krakovski nasip v Ljubljani.
Za nagrado se lahko prijavijo izvajalci mladinskih projektov, ki spodbujajo evropsko in širše mednarodno sodelovanje. Ne zamudi priložnosti in se poteguj za dodatna sredstva za svoj projekt.
V prvi razpravi Moje mnenje šteje so študenti Pravne fakultete v Ljubljani z evropskima poslancema spregovorili o vladavini prava v Evropski uniji, njeni zaščiti in sankcioniranju kršiteljev.
V spletnem Studiu Evropa smo z uglednimi gosti spregovorili o letošnjem prejemniku nagrade Saharova Alekseju Navalnemu in širšem kontekstu odnosov med EU in Rusijo.
V petek, 3. decembra, bomo v Studiu Evropa z uglednimi gosti spregovorili o letošnjem prejemniku nagrade Saharova Alekseju Navalnemu in zapletenih odnosih med EU in Rusijo.
S predstavitvijo in praktičnimi delavnicami metod poučevanja evropskih vsebin v srednjih šolah smo zaokrožili letošnji seminar za učitelje mentorje izobraževalnega programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS).
Več