skip to content
 

Skupaj smo EU

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

SkupajsmoEU

Aktualno

V prvi od letošnjih razprav mladih ambasadorjev Evropskega parlamenta z evropskimi poslanci in področnimi strokovnjaki so dijaki predstavili svoj pogled na boj proti podnebnim spremembam.
V Hiši EU smo gostili razpravo mladih z odločevalci in strokovnjaki o boju proti podnebnim spremembam in podnebni pravičnosti.
Evropska mladinska nagrada Karla Velikega je namenjena vsem mladim, ki izvajate evropske projekte. Prijavite se in se potegujte za finančna sredstva in pomoč pri izvajanju svojega projekta!
V Hiši EU smo ob letošnji podelitvi prestižne nagrade Evropskega parlamenta za svobodo misli gostili razpravo o aktualnih razmerah v Ukrajini in njeni prihodnosti.
V Hiši EU bomo v petek, 2. decembra, organizirali razpravo o aktualnih razmerah v Ukrajini, njeni prihodnosti in o prejemnikih prestižne nagrade Saharova za svobodo misli.
Imate idejo za medijski projekt, povezan z delovanjem EP in evropskimi volitvaami leta 2024? Ne spreglejte razpisa za nepovratna sredstva za medijske projekte, izpeljane v obdobju 2023/24.
Prostovoljci skupnosti skupajsmo.eu so v Hiši EU spregovorili o spoštovanju vladavine prava in vlogi žensk v politiki s predsednico Državnega zbora mag. Urško Klakočar Zupančič in evropsko poslanko Ljudmilo Novak.
S seminarjem za učitelje mentorje smo zagnali sedmo sezono izobraževalnega programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, v katerem letos sodeluje 79 srednjih šol in dijaških domov ter več kot 200 učiteljev.
V petek, 7. oktobra, je v Hiši EU potekala slovesna podelitev nagrade EP Državljan Evrope 2022, ki so jo prejele članice Pravne mreže za varstvo demokracije.
Te zanima, kaj Parlament ponuja mladim na področju izobraževanja, potovanja, druženja, izmenjevanja stališč in vplivanja na oblikovanje evropskih politik? Preveri novo mladinsko spletišče Youth hub.
Več