skip to content
 

Skupaj smo EU

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

SkupajsmoEU

Aktualno

S sodelovanjem v projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta boste spoznali svojo evropsko domovino, se seznanili s prednostmi, ki vam jih prinaša, in odkrili pomen aktivnega državljanstva.
FOTO: Mateja Jordović Potočnik
Prestižno nagrado Evropskega parlamenta so prejeli za projekt podpore posameznikom in organizacijam pri uporabi pravnih sredstev za izpodbijanje ukrepov, postopkov in politik, ki so nezakoniti, protiustavni in nedemokratični.
Na zaključni slovesnosti letošnjega programa EPAS, v katerem je sodelovalo kar 75 slovenskih srednjih šol in dijaških domov, smo podelili priznanja najboljšim.
V Hiši EU smo gostili razpravo o ključnih izzivih, s katerimi se sproprijema Evropska unija pri uresničevanju svojih podnebnih ambicij in zelenega prehoda.
Sezona programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta 2021/22, v kateri sodeluje kar 75 slovenskih srednjih šol, se bo končala v torek, 21. junija, s slovesno podelitvijo priznanj najboljšim dijakom in mentorjem.
V Studiu Evropa smo pripravili pogovor o aktualnih in prihodnjih izzivih prostovoljskih organizacij in posameznikov, ki ob krizah in tudi sicer nesebično delujejo v dobro vse družbe.
V Studiu Evropa bomo v petek, 10. junija, gostili razpravo o izzivih, s katerimi se sooča EU pri izpolnjevanju ambicioznega načrta postati prva ogljično nevtralna celina do leta 2050. 
V ponedeljek, 23. maja, ob 11. uri bomo v Studiu Evropa gostili razpravo o prostovoljcih in njihovi vlogi pri razvoju solidarne evropske družbe. Pridružite se nam.
Ob zaključku konference o prihodnosti Evrope smo v Hiši EU gostili razpravo o sklepih, pomenu in nadaljnjih korakih tega izvirnega eksperimenta evropske demokracije.
Mladi ambasadorji Evropskega parlamenta so v razpravi z evropskim komisarjem za krizno upravljanje Janezom Lenarčičem predstavili svoje poglede na odzivanje EU na ruski napad na Ukrajino in njegove posledice. 
Več