skip to content
 

Skupaj smo EU

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

SkupajsmoEU

Aktualno

O zavajajočih zelenih trditvah bomo z uglednimi gosti razpravljali na okrogli mizi Mladi za mlade »Zeleno zavajanje: Kako ga prepoznati?« v Hiši EU 5. aprila.
V imenu Slovenije se bo za prestižno evropsko mladinsko nagrado s preostalimi 26 nacionalnimi zmagovalci pomeril Evropski mladinski parlament Slovenije.
Gimnazija Nova Gorica je gostila tretjo letošnjo razpravo Če bi jaz odločal(a), na kateri so mladi ambasadorji Evropskega parlamenta predstavili svoje ideje in predloge glede prihodnosti zaposlovanja.
Evropski izzivi: Preverite, kako nekdanji evropski komisar dr. Janez Potočnik, podnebna strokovnjakinja dr. Lučka Kajfež Bogataj in okoljski aktivist Izidor Ostan Ožbolt vidijo energetski sektor EU v letu 2040.
Evropski parlament je objavil razpis za izbor izvajalca „programa usposabljanja mladih evropskih novinarjev“. Rok za oddajo predlogov je 23. marec 2023.
Ob dnevu žensk smo v Hiši EU gostili razpravo o enakosti spolov in položaju žensk v Evropski uniji in po svetu. Ob tej priložnosti smo pred Hišo EU odprli razstavo Njena EU, ki si jo lahko ogledate še do začetka aprila.
Udeleženci akademije bodo v prihodnjih mesecih spoznavali EU in osnove javnega nastopanja, komuniciranja z javnostmi, organizacije dogodkov in druge veščine.
V Hiši EU v Ljubljani smo 24. februarja gostili drugo letošnjo razpravo mladih ambasadorjev Evropskega parlamenta z evropskimi poslanci. Tokrat smo prisluhnili predlogom dijakov o razvoju izobraževanja.
Pred letošnjim dnevom žensk bomo v Hiši EU gostili pogovor z uglednimi gosti o položaju žensk in enakosti spolov v EU in po svetu, pred njo pa si boste lahko ogledali razstavo "Njena EU".
Poznate projekt, ki spodbuja medsebojno razumevanje, povezovanje in sodelovanje Evropejcev ter vrednote in temeljne pravice EU? Odprte so prijave za nagrado Državljan Evrope 2023!
Več