skip to content
 
 
 

Skupaj smo EU

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

SkupajsmoEU

Aktualno

Oglejte si pogovor mladih ambasadorjev Evropskega parlamenta z evropskim komisarjem za krizno upravljanje Janezom Lenarčičem, v katerem so predstavili svoje poglede na nekatere ključne izzive pred EU.
Ima Evropska unija 1 ali 27 zunanjih politik? Lahko izkoristi svoj potencial in prevzame vlogo globalne sile? Odgovore smo (po)iskali v spletni razpravi z evropskima poslancema Milanom Brglezom in Klemnom Grošljem.
Letos se za evropsko filmsko nagrado občinstva LUX potegujejo trije filmi: Nažgani, Kolektiv in Corpus Christi. Vabimo vas, da si jih brezplačno ogledate iz udobja lastnega doma. In ne pozabite glasovati za svojega favorita!
Dijaki in učitelji-mentorji Gimnazije Nova Gorica so si naziv in pokal prislužili z izjemno angažiranim sodelovanjem v izobraževalnem projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS).
Evropski mladinski parlament Slovenija se bo s 26 drugimi nacionalnimi zmagovalci pomeril za prestižno nagrado za evropske mladinske projekte.
Mladi ambasadorji Evropskega parlamenta so v razpravi z evropskim poslancem Klemnom Grošljem predstavili svoje poglede in rešitve na področju zagotavljanja energetskih virov prihodnosti. 
Tokrat so dijaki ambasadorji Evropskega parlamenta v razpravi z evropsko poslanko Romano Tomc predstavili svoje poglede in rešitve na področju zaposlovanja mladih. 
Sloveniji je iz različnih evropskih skladov na voljo veliko sredstev za pokrizno obnovo in prilagoditev izzivom prihodnosti. Pa jih bo znala izkoristiti? Prisluhnite razpravi v Studiu Evropa.
V spletni razpravi z uglednimi gosti bomo v ponedeljek, 22. marca, spregovorili (tudi) o tem, ali lahko Slovenija gospodarsko okrevanje po pandemiji spremeni v razvojni preboj. 
V razpravi z evropskim poslancem Milanom Brglezom o pravicah manjšin so dijaki, ki sodelujejo v projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, predstavili svoje predloge in poglede na urejanje tega področja.
Več