skip to content
 
 
 

Skupaj smo EU

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

SkupajsmoEU

Aktualno

Pridružite se nam v Studiu Evropa, kjer bomo z gosti spregovorili o sklepih socialnega vrha v Portu, socialnem položaju mladih in o izzivih, s katerimi se ti soočajo ob uveljavljanju na trgu delovne sile. Začnemo v ponedeljek, 10. maja, ob 11. uri.
Na svetovni dan svobode tiska smo gostili spletno razpravo o položaju medijev in novinarstva v Evropski uniji in o ukrepih, s katerimi bi zagotovili in okrepili svobodo medijev.
Dobrodošli v tednu Evrope, ki se začenja v ponedeljek, 3. maja. Pridružite se nam na številnih dogodkih, ki jih pripravljamo ob tej priložnosti in ki bodo vrhunec dosegli v nedeljo, 9. maja, z zagonom konference o prihodnosti Evrope.
Na dan svobode tiska bomo v Studiu Evropa razpravljali o pomenu svobodnih medijev in medijskega pluralizma za družbo in o tveganjih, ki spremljajo novinarski poklic. Pridružite se nam v ponedeljek, 3. maja, ob 12. uri.
Slovenija in Evropa doživljata trend hitrega staranja prebivalstva, za upravljanje katerega bosta morali kmalu najti učinkovit in dolgoročni odgovor. Kakšnega? Prisluhnite razpravi v Studiu Evropa.
Obiščite novo večjezično digitalno platformo konference o prihodnosti Evrope, sporočite nam, v kakšni Evropi želite živeti, in aktivno sooblikujte prihodnost Unije. 
V Studiu Evropa bomo tokrat razpravljali o izzivih in priložnostih, ki jih prinaša trend hitrega staranja evropskega prebivalstva. Pridružite se nam v petek, 23. aprila, ob 11. uri.
Oglejte si pogovor mladih ambasadorjev Evropskega parlamenta z evropskim komisarjem za krizno upravljanje Janezom Lenarčičem, v katerem so predstavili svoje poglede na nekatere ključne izzive pred EU.
Ima Evropska unija 1 ali 27 zunanjih politik? Lahko izkoristi svoj potencial in prevzame vlogo globalne sile? Odgovore smo (po)iskali v spletni razpravi z evropskima poslancema Milanom Brglezom in Klemnom Grošljem.
Letos se za evropsko filmsko nagrado občinstva LUX potegujejo trije filmi: Nažgani, Kolektiv in Corpus Christi. Vabimo vas, da si jih brezplačno ogledate iz udobja lastnega doma. In ne pozabite glasovati za svojega favorita!
Več