skip to content
 
 
 

Skupaj smo EU

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

SkupajsmoEU

Aktualno

V petek, 3. decembra, bomo v Studiu Evropa z uglednimi gosti spregovorili o letošnjem prejemniku nagrade Saharova Alekseju Navalnemu in zapletenih odnosih med EU in Rusijo.
S predstavitvijo in praktičnimi delavnicami metod poučevanja evropskih vsebin v srednjih šolah smo zaokrožili letošnji seminar za učitelje mentorje izobraževalnega programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS).
Slovesnost podelitve nagrade Kristini Modic in prof. dr. Samu Zveru sta popestrila glasbena poslastica Draga Ivanuše in razprava o pomembnosti dostopnega javnega zdravstva za vse.
Letos sta prestižno nagrado Evropskega parlamenta prejela Kristina Modic in prof. dr. Samo Zver za solidarnost in vseevropski zdravstveni napredek bolnikov z rakom. Podelili jima jo bomo v petek, 5. novembra.
Delegacija Evropskega parlamenta se je na tridnevnem obisku v Sloveniji sestala s predstavniki vlade, nadzornih institucij, novinarji in nevladnimi organizacijami, da bi ocenila spoštovanje vrednot EU, svobode medijev in pravne države.
Članstvo balkanskih držav v EU je v obojestransko korist, a je pred njim še vrsta ovir, ugotavljajo udeleženci spletne razprave Lahko EU pozabi na Balkan?, ki smo jo gostili v Studiu Evropa.
V pogovoru o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti Evropske unije so soočili mnenja nekdanji evropski poslanci, strokovnjaki in predstavniki mladih.
Vabimo vas, da se nam v ponedeljek, 4. oktobra, ob 10. uri pridružite na spletni razpravi z uglednimi gosti o evropski politiki do držav Zahodnega Balkana.
Z nekdanjimi evropskimi poslanci, strokovnjaki za evropske zadeve in predstavniki mladih bomo v torek, 28. septembra, spregovorili o razvoju in prihodnosti EU.
V vsakoletni razpravi o stanju v Uniji so poslanci s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen razpravljali o najbolj perečih izzivih pred EU.
Več