skip to content
 
 
 

Skupaj smo EU

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

SkupajsmoEU

Aktualno

V spletnem Studiu Evropa je tokrat potekala razprava o posledicah šolanja na daljavo zaradi pandemije covida-19 na učence, njihove starše in zaposlene v izobraževanju. Oglejte si posnetek!
V Studiu Evropa se bomo v petek, 8. januarja, posvetili izjemno aktualni temi šolanja na daljavo med pandemijo covida-19. Bo imela dolgoročne posledice za prihajajoče generacije? In če da, kakšne?
Ob podelitvi letošnje nagrade Saharova predstavnikom beloruske opozicije smo se v Studiu Evropa pogovarjali o Belorusiji na poti demokratičnih sprememb.
Odgovor bomo poiskali z gosti spletnega pogovora o Demokratični opoziciji v Belorusiji, letošnji prejemnici nagrade Saharova za svobodo misli. Pridružite se nam v petek, 18. decembra, ob 11. uri.
V Studiu Evropa smo se z uglednimi gosti z obeh straneh Atlantika pogovarjali o prihodnosti odnosov med EU in ZDA po zamenjavi v Beli hiši.
Odgovor bomo poiskali z uglednimi gosti spletne razprave o vplivu izvolitve Joeja Bidna na prihodnost čezatlantskih odnosov. Pridružite se nam v torek, 1. decembra, ob 15:45.
Nova sezona projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta je v polnem zagonu. Otvorili smo jo s serijo spletnih seminarjev za učitelje in dijake in z razpravo z evropskimi poslanci.
Si star(a) med 16 in 30 let in se ukvarjaš s projektom, ki ima evropske dimenzije? Prijavi se na natečaj za nagrado Karla Velikega in pridobi dodatna sredstva za svoj projekt!
Hiša Evropske unije vam nudi brezplačne izobraževalne aktivnosti o EU za učence in dijake - po spletu.
Demokratična opozicija v Belorusiji je prejela nagrado Saharova za svobodo misli za leto 2020.
Več