skip to content
 

Skupaj smo EU

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

SkupajsmoEU

Aktualno

Te zanima, kaj Parlament ponuja mladim na področju izobraževanja, potovanja, druženja, izmenjevanja stališč in vplivanja na oblikovanje evropskih politik? Preveri novo mladinsko spletišče Youth hub.
Junija 2023 bo v Strasbourgu potekala Evropska prireditev za mlade EYE2023. S prijavo svoje aktivnosti se pridružite prireditvi, ki vsako drugo leto privabi na tisoče mladih iz vse Evrope. 
Letošnji nagovor predsednice Evropske komisije v Parlamentu in razprava z evropskimi poslanci sta minila predvsem v luči vojne v Ukrajini, njenih posledic in energetske krize.
V Hiši EU smo v torek, 30. avgusta, gostili razpravo o vlogi, pomenu in zaščiti javnih medijev v EU s podpredsednico Evropskega parlamenta Katarino Barley.
Ob obisku podpredsednice Evropskega parlamenta Katarine Barley v Sloveniji bomo v torek, 30. avgusta, ob 10. uri gostili okroglo mizo "Kako podpreti in zaščititi javne medije v EU?".
S sodelovanjem v projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta boste spoznali svojo evropsko domovino, se seznanili s prednostmi, ki vam jih prinaša, in odkrili pomen aktivnega državljanstva.
FOTO: Mateja Jordović Potočnik
Prestižno nagrado Evropskega parlamenta so prejeli za projekt podpore posameznikom in organizacijam pri uporabi pravnih sredstev za izpodbijanje ukrepov, postopkov in politik, ki so nezakoniti, protiustavni in nedemokratični.
Na zaključni slovesnosti letošnjega programa EPAS, v katerem je sodelovalo kar 75 slovenskih srednjih šol in dijaških domov, smo podelili priznanja najboljšim.
V Hiši EU smo gostili razpravo o ključnih izzivih, s katerimi se sproprijema Evropska unija pri uresničevanju svojih podnebnih ambicij in zelenega prehoda.
Sezona programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta 2021/22, v kateri sodeluje kar 75 slovenskih srednjih šol, se bo končala v torek, 21. junija, s slovesno podelitvijo priznanj najboljšim dijakom in mentorjem.
Več