skip to content
 
 
 
13/08/2018

Dialog z evropskimi poslanci: Kaj bo financirala EU po 2020

Vljudno vas vabimo na dialog z evropskimi poslanci o spremembah pri financiranju skupne kmetijske politike, kohezijske politike, socialnih in izobraževalnih programov EU po letu 2020, v nedeljo, 26. avgusta 2018, ob 14. uri na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni (dvorana1).

Pogovor z evropskimi poslanci organizira Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS.

Sodelovali bodo evropska poslanka in poslanca:

  • dr. Milan ZVER
  • Romana TOMC
  • Franc BOGOVIČ

Po pogovoru vas ob 15.30 vabimo na pogostitev v Vinskem hramu.

RSVP: Prosimo, da svojo udeležbo potrdite prek spletnega obrazca

PROGRAM:

13.30 Prihod udeležencev ob kavi in prigrizkih

14.00 DIALOG Z EVROPSKIMI POSLANCI: KAJ BO FINANCIRALA EU PO LETU 2020? Spremembe na področjih kmetijstva, kohezijske politike, zaposlovanja in izobraževanja

Sodelujejo evropski poslanka in poslanci:

- dr. Milan Zver
- Romana Tomc
- Franc Bogovič

15.30 Mreženje in pogostitev v Vinskem hramu.

Pred Evropsko unijo je odločanje o predlogu večletnega proračuna za obdobje 2021-2027. Ta zaradi napovedanega odhoda Velike Britanije iz EU in novih izzivov, kot so migracije in varnost, predvideva spremembe na številnih področjih delovanja Unije - od skupne kmetijske in kohezijske politike do socialnih in izobraževalnih programov EU. Na okrogli mizi bomo govorili o tem, kakšne bodo te spremembe v vsakdanjem življenju, obenem pa bo razprava namenjena izmenjavi mnenj in pogledov zainteresirane javnosti na prihodnje financiranje EU, še zlasti na prihodnost skupne evropske kmetijske politike.

Vabljeni!

Prijava: