skip to content
 
 
 
27/05/2019

Doživi Evropo na Čarobnem dnevu

LJUBLJANA – v nedeljo, 9. junija 2019, bo med 10. in 18. uro v parku Tivoli potekal Čarobni dan, ki v slovensko prestolnico prinaša smeh ter zabavo za otroke in vso družino. Pravljično doživetje bodo pospremili številni nastopajoči, kot so Eva Boto, Anika Horvat, skupina Pepel in kri ter Čarodej Toni. S svojimi ustvarjalnimi in izobraževalnimi aktivnostmi se dogodku pridružuje tudi Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Otroci, družine in ostali udeleženci čarobnega dogajanja ste srčno vabljeni na prizorišče Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji, kjer vas bo povsem navdušila velikanska slikarska delavnica »Evropa v barvah«. V sklopu delavnice bodo otroci upodabljali svoje doživljanje Evrope, njihove stvaritve pa bomo sproti izobešali ob prizorišču, zato si bo do večera mogoče ogledati že pravo pravcato razstavo.

Izdelovali bomo tudi unikatne priponke… Otroci bodo izbrali predlogo, jo dopolnili s svojo ustvarjalnostjo, nato pa bomo s posebno napravo sestavili priponko, ki ji bodo lahko sodelujoči odnesli s sabo domov.  A to še ni vse… Z reševanjem labirinta Doživi Evropo bomo krepili prostorsko predstavo in logiko, naše kolo sreče z nagradnimi vprašanji pa bo ponudilo še dodaten razlog za napenjanje malih sivih celic.

Pisarna Evropskega parlamenta si s sodelovanjem na Čarobnem dnevu prizadeva krepiti aktivno državljanstvo med otroci in starši, predvsem z informiranjem o Evropski uniji in o Evropskem parlamentu.

Eden zabavnejših načinov, kako izvedeti več o EU, je obisk multimedijskega centra Doživi Evropo v Hiši Evropske unije na Dunajski 20 v Ljubljani. Multimedijski center je sestavljen iz interaktivnih postaj, na katerih obiskovalci spoznajo, kako deluje EU in kako odločitve sprejete na evropski ravni vplivajo na vsakdanje življenje evropskih državljanov. Izvedeti je mogoče veliko zanimivega o evropskih poslancih in komisarjih ter številnih projektih evropskega povezovanja. Obiskovalce še posebej navdušuje foto kabina, kjer se lahko fotografirajo z izbranim ozadjem in s pomočjo rekvizitov posnamejo izvirno fotografijo.