skip to content
 
 
 
05/09/2019

Doživi Evropo na Otroškem bazarju

LJUBLJANA - V soboto in nedeljo, 14. in 15. septembra 2019, bo na Gospodarskem razstavišču potekal Otroški bazar, največji izobraževalno-sejemski dogodek za družine pri nas. Letos se na njem predstavlja tudi multimedijski center Doživi Evropo.

V našem razstavnem prostoru bodo na voljo brezplačne publikacije za otroke in zabavne broške, zavrteli boste lahko kolo sreče in si s sodelovanjem v nagradnem kvizu prislužili praktično nagrado. Mini darilca bo mogoče prevzeti v sosednji Hiši Evropske unije na Dunajski 20.

Velika slikarska delavnica »Evropa v barvah«

V času Otroškega bazarja ste dobrodošli, da med 10. in 18. uro obiščete tudi slikarsko delavnico na ploščadi pred Hišo EU. V sklopu delavnice bodo otroci upodabljali svoje doživljanje Evrope, njihove stvaritve pa bomo sproti izobešali ob prizorišču, zato si bo do večera mogoče ogledati že pravo pravcato razstavo. Udeležba na delavnici je brezplačna.

Multimedijski center Doživi Evropo

Multimedijski center Doživi Evropo je sestavljen iz interaktivnih medijskih postaj, na katerih lahko obiskovalci spoznajo, kako deluje EU in kako odločitve sprejete na evropski ravni vplivajo na vsakdanje življenje evropskih državljanov. Izvedeti je mogoče veliko zanimivega o evropskih poslancih in komisarjih ter številnih projektih evropskega povezovanja. Obiskovalce še posebej navdušuje foto kabina, kjer se lahko fotografirajo z izbranim ozadjem in s pomočjo rekvizitov posnamejo izvirno fotografijo. Fotografijo lahko objavite tudi na družbenih omrežjih ter nas v objavi označite s #DoživiEvropo.