skip to content
 
 
 
22/05/2018

"Doživi Evropo" na Znanstivalu 2018

Med 1. in 3. 6. 2018 bo ljubljanske ulice ponovno poživil Znanstival – festival dogodivščin. Letos se mu pridružuje tudi Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji, ki za vse znanstvene nadobudneže pripravlja posebno EU dogodivščino v Multimedijskem centru Doživi Evropo.

EU dogodivščina bo v Multimedijskem centru Doživi Evropo na Dunajski 20 v Ljubljani potekala trikrat dnevno, in sicer:

- v petek, 1. junija, ob 12.00, 14:00 in 16:00 ter
- v soboto in nedeljo, 2. in 3. junija, ob 9:30, 11:30 in 13:30.

Do multimedijskega centra bo pol ure pred pričetkom vsake EU dogodivščine organiziran brezplačen avtobusni prevoz iz postajališča Zmajski most. Po zaključku aktivnosti v multimedijskem centru bomo poskrbeli tudi za prevoz nazaj.

Multimedijski center Doživi Evropo, katerega obisk je brezplačen, je sestavljen iz interaktivnih medijskih postaj, na katerih lahko obiskovalci spoznajo, kako deluje EU in kako odločitve sprejete na evropski ravni vplivajo na vsakdanje življenje evropskih državljanov. Izvedeti je mogoče veliko zanimivega o evropskih poslancih in komisarjih ter številnih projektih evropskega povezovanja. Obiskovalce še posebej navdušuje foto kabina, kjer se lahko fotografirajo z izbranim ozadjem in s pomočjo rekvizitov posnamejo izvirno fotografijo.

Med EU dogodivščino bo v multimedijskem centru mogoče doživeti vse to in še več. Hiša eksperimentov bo izvedla Minidogodivščino, med interaktivnim kvizom bomo na multimedijskih postajah spoznavali evropske znanstvene dosežke, našo foto kabino pa bomo opremili z dogodku primernimi ozadji. Lahko se nadejate tudi letečih darilc.

Natančen program aktivnosti letošnjega Znanstivala: http://www.znanstival.si/

Znanstival
Znanstival
Znanstival v centru Ljubljane
Znanstival na ljubljanskih ulicah