skip to content
 
 
 

Doživi Evropo doma!

26/10/2020

Hiša Evropske unije vam nudi brezplačne izobraževalne aktivnosti o EU za učence in dijake - po spletu.

Hiša EU tudi v času poostrenih zaščitnih ukrepov zaradi pandemije novega koronavirusa in šolanja na daljavo učencem in dijakom brezplačno nudi zanimivo spoznavanje Evropske unije od doma.

Za učence smo pripravili video predstavitev EU in interaktivni kviz v aplikaciji Kahoot!, dijaki pa se lahko udeležijo našega spletnega seminarja o EU. Srednjim šolam ponujamo tudi možnost pogovora z evropsko poslanko ali poslancem.

Učencem pri etiki, geografiji ali zgodovini lahko učitelji v zgolj eni šolski uri predstavite osnove Evropske unije s pomočjo naslednjih spletnih vsebin:

- Video predstavitev EU je 20-minutni posnetek, v katerem zgodbo o Evropski uniji predstavimo na način, ki je blizu osnovnošolcem (z anekdotami, animacijami, videi in glasbo). Pri tem se še posebej posvetimo temu, kako je EU nastala, kako deluje, kako nam koristi, njenim simbolom, večjezičnosti in priložnostim za mlade.

- Interaktivni kviz je pripravljen v učencem dobro znani aplikaciji Kahoot!. Sestavlja ga 20 vprašanj, s pomočjo katerih učenci obnovijo vsebine, ki so jih slišali v video predstavitvi. Njegova izvedba traja 15 minut.

Dijakom pri geografiji, zgodovini, sociologiji ali v okviru drugih predmetov pa predstavimo vse, kar jih zanima o EU. Posebej za ta namen smo namreč razvili:

Spletni seminar z dinamično predstavitvijo Evropske unije in priložnosti, ki jih ponuja mladim. Seminar izvedemo v 45 do 60 minutah (odvisno od vprašanj in sodelovanja dijakov), pri čemer s pridom uporabljamo funkcije, ki jih ponujajo spletna orodja, na primer hitre ankete in naloge v manjših skupinah. Aktivnost zato zahteva tudi nekaj »možgančkanja« s strani dijakov.

- Za vas lahko pripravimo tudi spletni pogovor z evropsko poslanko ali poslancem, pod pogojem, da se nam uspe pravočasno uskladiti glede termina. Dijake mnogokrat zanima, kako v praksi izgleda delo evropskega poslanca. Zanimivo bi bilo slišati tudi, kako na poslanski delovnik vpliva koronakriza in kako se proti njenim posledicam bori Evropska unija.

Študentom in ostalim odraslim, podobno kot dijakom, ponujamo spletni seminar s predstavitvijo Evropske unije in spletni pogovor z evropsko poslanko ali poslancem, zanimiva pa vam utegne biti še:

- Spletna predstavitev zaposlitvenih priložnosti in pripravništev v institucijah Evropske unije, vključno s pregledom izbirnega postopka (od spletne prijave do rezervnega seznama uspešnih kandidatov). Predstavitev izvedemo v 30 do 45 minutah (odvisno od vprašanj in sodelovanja študentov).

Za več informacij in rezervacijo terminov smo vam na voljo na info@hisaeu.si ali na 01/252-88-43.

Upamo, da se že kmalu spet srečamo tudi v multimedijskem centru Doživi Evropo.