skip to content
 
 
 
05/09/2019

Doživi Evropo v Evropskem tednu mobilnosti: Fotoorientacija

LJUBLJANA - V soboto, 21. septembra, med 10. in 17. uro vas vabimo na posebno doživetje – tekmovanje iz fotoorientacije po Ljubljani. Štart bo 21. septembra na Dunajski 20 pred Hišo EU v Ljubljani, najbolje uvrščene ekipe pa prejmejo diplome in zanimive praktične nagrade.

FOTORIENTACIJA

V okviru dogodka bomo spoznavali razvoj prometa in njegovo trajnostno naravnano prihodnost v Evropski uniji. Naloga udeležencev bo poiskati ljubljanske kotičke prikazane na štartnem listu in izpolniti naloge, ki jih tam čakajo. Namig – nadejate se lahko lepega sprehoda ob Ljubljanici, videli boste stare lokomotive, morda srečate tudi kakšnega Kavalirja ... Trasa je dolga dobrih 6 kilometrov, kar pomeni okoli 1 uro in 20 minut hoje. 40 minut si rezervirajte še za naloge. Najbolje uvrščene ekipe prejmejo diplome in zanimive praktične nagrade.

Štart bo 21. septembra na Dunajski 20 pred Hišo EU v Ljubljani. Vse prijavljene ekipe bodo že pred dogodkom prejele lasten štartni termin, ki bo enkrat med 10.00 in 13.30. Tako se bomo izognili nepotrebni gneči in čakanju.

Tekmovati bo mogoče v kategorijah: 1) Mlajši od 11 let, 2) 11–15 let, 3) 15–18 let, 4) 18–60 let, 5) 60 let in več. Gre za družinski dogodek, zato je dobrodošlo, če v prvih dveh kategorijah otroke spremljajo tudi odrasli.

Udeležba je brezplačna. Prijave sprejemamo do 18. septembra 2019, ali do zapolnitve tekmovalnih mest, s pomočjo spletnega obrazca. V primeru dežja bo dogodek prestavljen na nedeljo, 22. septembra.

Podali se boste lahko tudi na vodeni ogled multimedijskega centra Doživi Evropo, kjer vam s pomočjo interaktivnih naprav predstavimo, kako deluje EU in kako odločitve sprejete na evropski ravni vplivajo na vsakdanje življenje evropskih državljanov. Izvedeti je mogoče veliko zanimivega o evropskih poslancih in komisarjih ter številnih projektih evropskega povezovanja. Obiskovalce še posebej navdušuje foto kabina, v kateri se lahko fotografirajo z izbranim ozadjem in s pomočjo rekvizitov posnamejo izvirno fotografijo.

Dogodek pripravljamo v sodelovanju z Mestno zvezo tabornikov Ljubljana v okviru Evropskega tedna mobilnosti.

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

Evropski teden mobilnosti se je razvil iz evropskega dneva brez avtomobila, pobude, ki je luč sveta ugledala leta 1998 v Franciji. Že od leta 2002 mestom in drugim organizacijam ponuja priložnost za ozaveščanje prebivalcev o pomenu trajnostne mobilnosti in platformo za spletanje partnerstev ter uvajanje ukrepov na področju prometa. Letos poteka v duhu slogana »Gremo peš!«, saj je hoja na krajših razdaljah najučinkovitejši in časovno konkurenčen prometni način, ki hkrati poskrbi za vsaj minimalno raven fizične aktivnosti.