skip to content
 
 
 

Preživite poletje v evropskem kinu pod zvezdami

29/06/2020

Filmski »teden« Evrope se bo tokrat raztegnil na čas od julija do septembra, ko si boste širom Slovenije lahko ogledali 26 brezplačnih projekcij evropskih filmov.

Tako kot vsako leto, vam EU tudi letošnje poletje ponuja brezplačni ogled filmov iz bogate spodobne evropske produkcije. Med njimi so tudi filmi, ki so bili v preteklosti finalisti za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje evropskih držav.

Zaradi pandemije covida-19 pa bo Filmski teden Evrope, ki se bo, neskladno s svojim imenom, raztegnil na vse poletje, od julija do septembra, letos vendarle nekoliko drugačen, saj bo potekal pod zvezdami, na atraktivnih lokacijah – grajskih dvoriščih, mestnih trgih, vrtovih in ob morju.

Več kot 20 filmov si boste letos lahko ogledali v Izoli, Sežani, Ajdovščini, Novem mestu, Celju, Mariboru, Ptuju, Murski Soboti, Novi Gorici, Kranju in na Ravnah na Koroškem. Podrobnejši spored in lokacije si oglejte TUKAJ.

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi partnerji ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Začnemo v sredo, 1. julija, ob 21. uri s projekcijo filma Mleko v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota.

Obilico odličnih filmskih vtisov vam želimo!