skip to content
 

EUreka

V seriji kratkih in zabavnih video posnetkov preveri izbor konkretnih koristi, ki ti jih prinaša Evropska unija pri potovanju, nakupovanju, ...

Kaj lahko storim, če se poškodujem v drugi članici EU? Si lahko po nakupu v spletni trgovini še premislim, če ugotovim, da mi prejeti čevlji niso všeč? Kakšne pravice imam, če mi odpovejo let? Se lahko ob izgubi potnega lista v tretji državi zanesem na pomoč diplomatskih predstavništev drugih članic EU?

Oglej si serijo zabavnih enominutnih videov EUreka, v katerih te video ustvarjalec in TV voditelj Jože Robežnik popelje čez pravice, ki jih uživaš kot evropski državljan oziroma državljanka, in ti ponudi nekaj koristnih nasvetov. Seznani se s svojimi pravicami in jih uveljavi!

Zelena EUreka

Evropska unija si je v boju proti podnebnim spremembam zadala ambiciozen cilj do sredine 21. stoletja postati ogljično nevtralna. Kako realen je ta cilj? Bodo ukrepi dovolj obsežni in koreniti, da bodo preprečili grozečo okoljsko katastrofo? Kako lahko kot posamezniki prispevamo k njihovemu uresničevanju?

Odgovore iščemo v video rubriki Zelena EUreka s pomočjo področnih strokovnjakov, ki imajo na voljo 2 minuti, da nam ponudijo kratke in jasne odgovore.