skip to content
 
 
 
20/12/2019

Mladi debaterji Evrošole so prikazali izjemno znanje

V letošnjem ciklusu debatnih tekmovanj Evrošola so se v poznavanju Evropske unije in debaterskih sposobnostih med seboj pomerile ekipe kar 55 slovenskih srednjih šol in dijaških domov.

S serijo besednih dvobojev o migracijah in integraciji se je v petek, 20. decembra, končal letošnji debatni del tekmovanja Evrošola, v katerem so se ekipe iz kar 55 slovenskih srednjih šol in dijaških domov “spopadle” v verbalnih spretnostih in argumentaciji o nekaterih pomembnih družbenih temah.

Dijaki debaterji, razdeljeni v šest tematskih skupin, so se letos razgovorili o:

  • prihodnosti EU
  • varnosti in človekovih pravicah
  • okolju in obnovljivih virih
  • zaposlovanju mladih
  • odnosu mladih do alkohola in drog
  • migracijah in integraciji

Najboljši potujejo v Strasbourg

Najboljše med ekipami, ki so tekmovale tudi v preverjanju znanja o EU, so z uvrstitvijo na prva tri mesta v posamezni tematski skupini osvojile potovanje v Strasbourg.

Tam se bodo dijaki skupaj z vrstniki iz vse Evropske unije udeležili simulacije Evropskega parlamenta. Za en dan se bodo prelevili v evropske poslance in na koncu tudi glasovali o predlogih, ki jih bodo prej pripravili v odborih.

Bi se nam pridružili? Veseli vas bomo!

Ste dijak ali učitelj in bi se tudi vi prihodnje leto udeležili tovrstne simulacije Evropskega parlamenta v Strasbourgu? Pridružite se nam v združenem projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in Evrošola v šolskem letu 2020/21.

Če vas zanima več, smo vam za nadaljnja pojasnila na voljo na elektronskih naslovih andrej.miholic@ep.europa.eu in tjasa.bozic@ipm.si.

Posnetke letošnjih debat si lahko ogledate tudi na naši Facebook strani.