skip to content
 

Evropska prireditev za mlade EYE2023

16/09/2022

Junija 2023 bo v Strasbourgu potekala Evropska prireditev za mlade EYE2023. S prijavo svoje aktivnosti se pridružite prireditvi, ki vsako drugo leto privabi na tisoče mladih iz vse Evrope. 

Evropska prireditev za mlade (EYE) je odlična in edinstvena priložnost za mlade med 16. in 30. letom starosti, da se srečajo v živo, izmenjajo mnenja o prihodnosti Evrope in ideje za reševanje njenih ključnih aktualnih izzivov, najdejo navdih v zamislih soudeležencev ter izmenjajo poglede s strokovnjaki, aktivisti, vplivneži in odločevalci v središču evropske demokracije.  

9. in 10. junija prihodnje leto na dogodku EYE2023 pričakujejo okoli 10.000 mladih udeležencev iz vse Evrope, udeležijo pa se ga lahko samo skupine najmanj 10 mladih. Zato vam že zdaj svetujemo, da zberete ekipo in počakate na odprtje registracijskega postopka 6. februarja 2023. 

Udeležba na dogodku je brezplačna, udeleženci pa si morajo sami kriti pot v Strasbourg in nastanitev. A tudi, če se vam to zdi prevelik finančni zalogaj, ne obupajte. 1. decembra 2022 se namreč odpre natečaj za sofinanciranje udeležbe, kar pomeni, da vam bo Evropski parlament, če boste izbrani, kril del stroškov poti in nastanitve. Bodite torej pozorni na novice o natečaju in spremljajte uradno spletno stran prireditve #EYE2023.

Postanite aktivni del EYE2023

Udeleženci prireditve EYE2023 boste imeli priložnost sodelovanja na razpravah in mreženja v okviru dejavnosti, ki jih skupaj pripravijo institucije, mednarodne in mladinske organizacije, civilna družba ter udeleženci sami, potekale pa bodo v in okoli Evropskega parlamenta v Strasbourgu.

Bi radi tudi vi aktivno sodelovali na dogodku s svojo interaktivno, umetniško ali drugo dejavnostjo? Nič lažjega, razpis za prijavo aktivnosti je že odprt, rok za prijavo pa se izteče 10. novembra. Več informacij in prijavni obrazec najdete na tej povezavi.

Izvedi več! 

Več informacij o Evropski prireditvi za mlade EYE2023 najdete na tej povezavi. Pridružite se največji mladinski prireditvi v Evropi in vplivajte na prihodnost EU. Se vidimo v Strasbourgu!