skip to content
 

Evropski parlament bo sofinanciral projekte spodbujanja aktivnega državljanstva

13/04/2023

Neprofitne organizacije se lahko potegujejo za finančna sredstva s projekti spodbujanja udeležbe na evropskih volitvah 2024, krepitve aktivnega državljanstva in ozaveščanja o pomenu in vlogi Parlamenta za evropsko demokracijo.

Evropski parlament razpisuje natečaja za sofinanciranje komunikacijskih projektov s ciljem spodbujanja udeležbe na evropskih volitvah leta 2024, krepitve aktivnega državljanstva in ozaveščanja javnosti o delovanju Evropskega parlamenta in njegovi vlogi v evropski demokraciji. Natečaja sta namenjena neprofitnim organizacijam in bosta potekala v dveh krogih:

  • prijave v prvem se bodo odprle 27. aprila in zaprle 16. maja 2023
  • prijave v drugem krogu se bodo odprle 17. maja in se zaprle 28. septembra 2023.

Prijavitelji lahko prijavijo po en projekt v obeh krogih, sofinanciranje pa lahko prejmejo za samo enega. Prijavljeni projekti lahko trajajo največ 10 mesecev, zaključeni pa morajo biti do najpozneje 30. junija 2024. Finančni prispevek Evropskega parlamenta v posameznem projektu se giblje med 5000 in 60.000 €.

Prijavljeni projekti morajo za izbor na natečajih prispevati h krepitvi aktivnega državljanstva, k povezovanju posameznikov in organizacij v skupnosti skupajsmo.eu ter k spodbujanju udeležbe državljanov na evropskih volitvah 2024.

Imate idejo, kako to doseči? Prijavite svoj projekt! Več informacij o zahtevanih pogojih in poteku natečajev najdete tukaj in tukaj.

Potrebujete več informacij o tehničnih vidikih prijave na razpis? Potem vas vabimo, da se udeležite spletne predstavitve, na kateri bodo predstavljene podrobnosti glede prijavnega procesa. Predstavitev bo potekala v četrtek, 27. aprila, ob 10. uri na MS Teams. Za sodelovanje uporabite to povezavo.

Poznate koga, ki bi ga zanimalo sodelovanje na natečajih? Hvaležni vam bomo, če boste informacijo posredovali naprej.