skip to content
 
 
 
15/09/2016

Evropski teden mobilnosti - s kolesom po Ljubljani

Informacijska pisarna EP v Sloveniji bo v okviru Evropskega tedna mobilnosti organizirala kolesarsko popotovanje po Ljubljani z evropskimi poslankami in poslanci. Evropskima poslancema Tanji Fajon in Igorju Šoltesu se bo pridružila tudi delegacija veleposlanic in veleposlanikov držav EU.

Rdeča nit, ki bo povezovala celoten dogodek, je pomen gibanja v vsakdanjem življenju, skrb za čisto in zdravo okolje ter zavedanje o pomembni vlogi krožnega gospodarstva. Letošnji teden poteka pod geslom PAMETNA MOBILNOST ZA GOSPODARSKO USPEŠNOST, saj izsledki raziskav kažejo, da imajo mesta, ki spodbujajo trajnostno mobilnost, tudi ekonomsko prednost.

Poleg poslancev Tanje Fajon in Igorja Šoltesa, bodo v kolesarski karavani tudi nemški veleposlanik Klaus Riedel, francoska veleposlanica Marion Paradas, britanska veleposlanica Sophie Honey, romunski veleposlanik Anton Niculescu, madžarska veleposlanica Edit Szilágyiné Bátorfi in sodelavci irskega, nizozemskega, slovaškega veleposlaništva.

Srečanje se bo pričelo pred Hišo EU na Bregu 14, od koder se bo kolesarska karavana, v sodelovanju z MOL, z ljubljanskimi kolesi BicikeLJ ob 10.30 uri odpeljala na otvoritev razstave otroških likovnih del z naslovom »Zrak in mobilnost« pred Mestno hišo. Po otvoritvi razstave bodo svoje akrobacije pokazali kolesarji trialistov, svojo spretnost pa bodo na posebnem kolesarskem poligonu pokazali tudi gostje.

Udeleženci kolesarjenja bodo svojo pot nadaljevali okoli 11.20 ure proti osnovnima šolama Poljane in Prežihovega Voranca, kjer se bodo srečali s predstavniki šol in njihovimi učenci.