skip to content
 
 
 
15/01/2020

Mladinski dogodek, ki ga ne smete zamuditi

Konec maja bo v Strasbourgu potekal Evropski mladinski dogodek EYE 2020, ki mladim ponuja možnost za druženje z vrstniki in odločevalci ter za soustvarjanje evropske prihodnosti.

Evropski mladinski dogodek (European Youth Event; EYE) vsaki dve leti v alzacijski prestolnici Strasbourg združi na tisoče mladih iz vse Evropske unije s ciljem skupnega snovanja, razvijanja in izmenjave idej o prihodnosti Evrope.

Letošnji dogodek EYE2020 bo 29. in 30. maja pod naslovom Prihodnost je zdaj! v središču evropske demokracije že četrtič povezal mlade Evropejce z vrstniki in odločevalci.

 

Po koncu dogodka bodo ideje, predlogi in pripombe mladih udeležencev povzeti v poročilu, ki ga bodo prejeli vsi poslanci Evropskega parlamenta, udeleženci z najbolj konstruktivnimi idejami pa bodo dobili priložnost, da jih dodatno razvijejo in nadgradijo ter jih neposredno predstavijo poslancem na posebnih zasedanjih parlamentarnih odborov.

Kako sodelovati

In kako se lahko tudi ti udeležiš dogodka EYE2020? Prijave skupin so se ravnokar odprle. Če si star(a) med 16 in 30 let, moraš zgolj najti najmanj devet somišljenikov, vodja skupine, ki mora biti star najmanj 18 let, pa mora nato v vašem imenu oddati spletno prijavnico, ki jo najdete na TEJ POVEZAVI. A pazite, prijavo morate oddati do 29. februarja 2020.

Udeležba na dogodku je brezplačna, pot in nastanitev v Strasbourgu pa si morate udeleženci urediti in kriti sami. Če potrebujete kak nasvet glede organizacije poti in nastanitve, iščete še kakšnega interesenta, ki bi se pridružil vaši skupini, ali pa bi se radi sami pridružili že obstoječi skupini, vam lahko pomaga Facebook skupina Prijateljev EYE dogodka.

Več o dogodku EYE2020, registraciji, programu, nasvetih glede poti, ... lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Imate ideje? Delite jih z drugimi

Ali že razmišljaš o rešitvah za izzive, s katerimi se danes sooča Evropska unija, oziroma imaš ideje za njeno prihodnost. Deli jih z drugimi! Objavi svojo idejo na forumu Ideje evropske mladine in začni razpravo o njih.

Evropa si tudi ti. Gradi jo z nami. Pridruži se kampanji skupajsmo.eu.