skip to content
 
 
 
17/11/2016

Fotografski natečaj: Prihodnost EU

V Informacijski pisarni Evropskega parlamenta v Sloveniji smo pripravili mladinski fotografski natečaj na temo prihodnosti EU. Do 23. 11. nam pošljite avtorsko fotografijo, ki predstavlja vaš pogled na prihodnost Evropske unije.

Prihodnost EU
Prihodnost EU

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji spodbuja aktivno participacijo mladih pri naslavljanju vprašanj Evropske unije in vključevanje mladih v aktivno razmišljanje o prihodnosti EU, saj menimo, da mladi predstavljajo izredno pomemben del Evropske unije in njene prihodnosti. Preko fotografskega natečaja želimo spoznati razmišljanja in poglede mladih o prihodnosti Evropske unije.

Vse mlade vabimo k sodelovanju na natečaju, in sicer tako da nam pošljete avtorsko fotografijo, ki predstavlja vaše razmišljanje o izzivih s katerimi se EU sooča in vaš pogled na prihodnost Evropske unije. Najboljših 10 fotografij bo razstavljenih na fotografski razstavi v Hiši EU na Dunajski 20, 1000 Ljubljana. Otvoritev razstave bo potekala 25. 11. 2016 ob 17. uri.

Fotografska razstava bo tako pokazala, kako mladi vidijo prihodnost EU in bo služila tudi kot izhodišče za okroglo mizo o prihodnosti Evropske unije, ki bo potekala 25. 11. 2016 ob 17.30 v prostorih Hiše EU na Dunajski 20, 1000 Ljubljana. Gostje okrogle mize bodo evropski poslanci dr. Milan Zver, Tanja Fajon, Romana  Tomc, dr. Igor Šoltes in Patricija Šulin ter nekateri veleposlaniki držav članic EU. Vsi sodelujoči na natečaju boste lepo vabljeni tudi na okroglo mizo, kjer se boste lahko o vaših pogledih in razmišljanjih pogovorili z evropskimi poslanci in drugimi udeleženci okrogle mize.

Natečaj je odprt do 23. novembra 2016, sodelujete pa lahko mladi med 18 in 35 let. Vsak sodelujoči avtor lahko v natečaj odda do 3 fotografije.

Fotografije nam pošljite na epljubljana@ep.europa.eu, v naslov sporočila pa zapišite »Prihodnost EU: fotografski natečaj_IME IN PRIIMEK«.

Ob oddaji fotografije je potrebno priložiti naslednje podatke:

  • ime in priimek avtorja
  • datum ali vsaj leto nastanka fotografije
  • kraj nastanka fotografije

Fotografiji lahko dodate tudi naslov in kratek opis (1 – 3 stavki). Avtorji oddate fotografije v resoluciji, ki omogoča izdelavo povečav 30 x 40 cm.

Z udeležbo na natečaju se avtorji strinjate z razpisnimi pogoji in dovoljujete uporabo fotografij za potrebe natečaja.

Pošljite nam svojo fotografijo in se nam pridružite pri razmišljanju o prihodnosti Evropske unije!