skip to content
 
 
 
06/03/2017

Hiša EU v Ljubljani uradno odprla svoja vrata

V petek, 3. marca 2017, je predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani, skupaj s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem, predsednikom Vlade RS Mirom Cerarjem in evropsko komisarko za promet Violeto Bulc, uradno odprl novo Hišo EU v Ljubljani.  

Predsednik Evropskega parlamenta se je srečal tudi z najvišjim političnim vodstvom države, se sestal z novinarji, slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu in z ekipo Informacijske pisarne Evropskega parlamenta.

Ob tej priložnosti in obisku v Ljubljani je predsednik Tajani dejal, da »je vesel, da je prisoten ob odprtju Hiše EU, ki je prava hiša Evropejcev«. Predsednik Evropskega parlamenta je poudaril, da »moramo okrepiti našo evropsko identiteto in občutek pripadnosti« in »moramo biti enotni, če želimo tekmovati v globaliziranem svetu.« V središču pozornosti je bila nova razstava Doživi Evropo, ki obiskovalcem predstavlja Evropsko unijo na dostopen in zanimiv način. Na multimedijskih postajah pripoveduje zgodbo o konkretnem delovanju Evropske unije, delu evropskih poslancev in komisarjev ter njenih institucij.

Predsednik Evropskega parlamenta Tajani se je pred odhodom udeležil živahne in odprte izmenjave mnenj s slovensko mladino na temo aktivnega državljanstva in prihodnosti Evropske unije.

Slike z dogodka si lahko ogledate na naši Facebook strani; zbrane pa so tudi tukaj: http://bit.ly/EPSLOTajani2017

Več informacij z obiska najdete na: http://bit.ly/EPPresidentTajani_officialSlovenia

Foto: © European Union 2017 - Source : EP