skip to content
 
 
 

Jože dEUbatira

Video virtuoz in TV voditelj Jože Robežnik s pomočjo profesorja dr. Mojmirja Mraka in drugih sogovornikov preverja mite o EU ter odgovarja na pogosta vprašanja o smiselnosti in koristih evropskega povezovanja.

Jože Robežnik #JocoHud ve marsikaj o Evropski uniji in njenem delovanju, obenem pa je že po naravi skeptičen. Se nam je izplačala menjava tolarja za evro? Kakšne konkretne koristi ima pravzaprav naše članstvo v EU? Koliko je resnice v govoricah o pregovorni potratnosti bruseljske administracije? Kako se EU bori proti pandemiji covida-19 in njenim posledicam ...

Vprašanj zlepa ne zmanjka. In koga je bolje pobarati za odgovore kot priznane slovenske strokovnjake, npr. ekonomista prof. dr. Mojmirja Mraka, epidemiologa dr. Maria Fafangla, zdravnika hematologa prof. dr. Sama Zvera, klimatologinjo prof. dr. Lučko Kajfež Bogataj, ...

Potešite še vi svojo radovednost z ogledom njunih kratkih, a poučnih pogovorov iz cikla Jože dEUbatira:

  • Jože je v dvomih. Zdrav, mlad, močan️, ... pa zakaj bi se potem šel cepit? Prisluhni njegovemu pogovoru z dr. Mariem Fafanglom, da izveš več o pomenu cepljenja proti covidu-19 in sodelovanju EU v boju proti tej bolezni.
  • Jože je zaskrbljen, saj opaža, da je v naši družbi vse več obolelih za rakom. Zato je potreben skupen boj s to boleznijo. Prisluhni njegovemu pogovoru s prof. dr. Samom Zverom o vzrokih za razširjenost raka in uspešnosti boja proti tej bolezni.
  • Jože ve, da odgovoren odnos do okolja zahteva tudi konkretno akcijo. Zakaj je uspešen prehod na krožno gospodarstvo ključen za našo prihodnost, kako lahko k njemu prispevamo sami in kako prispeva EU? Prisluhni Jožetu in prof. dr. Lučki Kajfež Bogataj.