skip to content
 
 
 

Lahko EU učinkovito regulira družbena omrežja - in zakaj?

V spletnem Studiu Evropa smo gostili razpravo o demokraciji v digitalnem svetu in obsežnih prilagoditvah, ki jih bliskovit tehnološki napredek in njegove družbene posledice terjajo (tudi) od Evropske unije.

Vzpon globalnega vpliva in moči velikih digitalnih platform v zadnjih letih zahteva odločen in celovit odziv političnih odločevalcev. Evropska unija želi na tem področju prevzeti vodilno vlogo, pri čemer pa jo čaka veliko izzivov. Na kocki je veliko, saj lahko nebrzdana moč spletnih velikanov ogrozi tudi temelje demokracije. V iskanju rešitev bo ključna enotnost, pa tudi osebni angažma, tako posameznikov kot celotne družbe.

To so glavni poudarki spletne razprave v Studiu Evropa na temo Demokracija v digitalnem svetu, ki jo je v petek, 29. januarja, gostila Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji. V pogovoru so sodelovali evropski poslanci Franc Bogovič (EPP), Tanja Fajon (S&D) in Irena Joveva (Renew), direktor Uprave RS za informacijsko varnost dr. Uroš Svete ter publicist in novinar spletnega preiskovalnega medija Pod črto Lenart J. Kučić.

Spletno razpravo si lahko ogledate na tej povezavi.

V Studiu Evropa se nam spet pridružite v ponedeljek, 8. marca, ko bomo ob dnevu žena spregovorili o enakosti spolov ter vlogi žensk v spopadanju s pandemijo covida-19.

Ste zamudili katero od prejšnjih razprav?

Nič hudega. Razprave v Studiu Evropa snemamo, zato si lahko posnetke ogledate na naši Facebook strani: