skip to content
 

Katera šola bo letos osvojila pokal EPAS?

10/06/2022

Sezona programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta 2021/22, v kateri sodeluje kar 75 slovenskih srednjih šol, se bo končala v torek, 21. junija, s slovesno podelitvijo priznanj najboljšim dijakom in mentorjem.

Za nami je še ena izjemna sezona programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS), namenjenega izobraževanju mladih o delovanju Evropske unije in spodbujanju aktivnega državljanstva. V šolskem letu 2021/22 je v programu, ki poteka v vseh državah članicah EU, sodelovalo kar 75 slovenskih srednjih šol in dijaških domov oziroma več kot tretjina vseh. 

Dijaki so tudi letos izkazali izjemno mero znanja, prizadevnosti, idej, ustvarjalnosti ter pripravili raznovrstne inovativne aktivnosti za ozaveščanje sovrstnikov o naši skupni evropski domovini, pomenu aktivnega državljanstva in vplivu EU na vsakdanje življenje. 

Za pridobitev naziva Dijak ambasador Evropskega parlamenta so morali, med drugim, s pomočjo mentorjev predelati izobraževalne vsebine o Uniji, njenem ustroju, delovanju in zgodovini, zasnovati in postaviti spletno in/ali fizično informacijsko točko o EU, pripraviti dogodek ob dnevu Evrope in aktivno sodelovati na družbenih omrežjih.

Zaključna slovesnost EPAS z razglasitvijo najboljših

Sklepno dejanje programa se bo odvilo v torek, 21. junija, z zaključno slovesnostjo Šole ambasadorke Evropskega parlamenta v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani. Vsem sodelujočim šolam, dijakom in učiteljem, ki so uspešno zaključili program, bomo podelili plakete in priznanja.

A vrhunec pride prav na koncu, ko bomo razglasili Najšolo ambasadorko EP sezone 2021/22, ki bo ob laskavem nazivu prejela tudi prenosljiv pokal, ki je od prejšnje sezone v rokah Gimnazije Nova Gorica in II. gimnazije Maribor.

Pridružite se nam v šolskem letu 2022/23!

Še ne poznate projekta EPAS? Preverite, kaj vse vam ponuja, na spletni strani programa in poskrbite, da se nam v šolskem letu 2022/23 pridruži tudi vaša srednja šola. Če ste za, nam pošljite elektronsko sporočilo z zadevo Interes za sodelovanje v EPAS 2022/23 na elektronski naslov EPljubljana@ep.europa.eu čim prej, mi pa vas bomo kontaktirali na začetku prihodnjega šolskega leta z dodatnimi informacijami o projektu in o tem, kako se nam pridružite.

Se že veselimo druženja z vami v naši evropski družini!