skip to content
 

Kdo bo Državljan Evrope 2023?

20/02/2023

Poznate projekt, ki spodbuja medsebojno razumevanje, povezovanje in sodelovanje Evropejcev ter vrednote in temeljne pravice EU? Odprte so prijave za nagrado Državljan Evrope 2023!

Evropski parlament vabi evropske državljane, skupine, združenja in organizacije k prijavi nominirancev za nagrado Državljan Evrope 2023. Predloge lahko podajo tudi evropske poslanke in poslanci. Parlament nagrado podeljuje za projekte, ki spodbujajo in krepijo medsebojno razumevanje in tesnejše povezovanje prebivalcev EU, čezmejno sodelovanje v evropskem duhu ter vrednote in temeljne pravice EU. Življenjski dosežki ali vsakodnevno delo organizacij niso projekti in zato za nagrado ne morejo kandidirati.

V letošnjem letu bo žirija posebno pozornost namenila projektom, ki izkazujejo solidarnost med državljani v EU in preko njenih meja. Vsak posameznik, skupina, organizacija, poslanka ali poslanec Evropskega parlamenta lahko na portalu za registracijo predlaga po en projekt.

Več o nagradi izveste na tej povezavi, prijavo pa je mogoče oddati do 31. marca 2023 tukaj. Dodatne informacije so na voljo na elektronskem naslovu CitizensPrize@europarl.europa.eu.