skip to content
 
 
 

In nacionalni zmagovalec izbora za mladinsko nagrado Karla Velikega 2021 je ...

30/03/2021

Evropski mladinski parlament Slovenija se bo s 26 drugimi nacionalnimi zmagovalci pomeril za prestižno nagrado za evropske mladinske projekte.

Evropski mladinski parlament Slovenije (EYPS) je s svojo nacionalno konferenco in spodbujanjem dialoga med mladimi o aktualnih družbenih temah prepričal nacionalno izborno žirijo, ki so jo letos sestavljali evropski poslanki Romana Tomc (ELS) in Irena Joveva (Renew), evropski poslanec Milan Brglez (S&D) in vodja projektov v mladinski organizaciji Mreža Mama Urban Krevl, da mu je podelila prvo mesto v konkurenci šestih tekmecev.

V izboru se je tik za EYPS uvrstil Mladinski kulturni festival Kluba posavskih študentov, ne prav daleč pa so bili tudi projekt Poslančev dnevnik Zavoda PIP in prostovoljca kampanje skupajsmo.eu Petra Mrdovića, projekt Priložnost.EU Zavoda Nefix, Radio Basement, ki ga upravljajo v Javnem zavodu Mladi zmaji, in projekt Artopolis, ki prinaša nov veter na trg umetnin.

Toda žal je lahko zmagovalec samo en in Evropski mladinski parlament Slovenije se bo v naslednji fazi natečaja pomeril s 26 drugimi nacionalnimi zmagovalnimi projekti za prestižno evropsko nagrado, ki jo spremlja tudi finančna nagrada v višini 7500 evrov oziroma po 5000 in 2500 evrov za drugo- in tretjeuvrščeni projekt.

Ste stari od 16. do 30. let in ste vpeti v projekt, ki ima evropske dimenzije? Potem poskrbite, da ne boste spregledali prijav na natečaj za nagrado Karla Velikega za prihodnje leto, ki se bo predvidoma začel konec leta 2021.

Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna namreč vsako leto podelita Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega uspešnim projektom, ki jih izvajajo mladi za mlade in ki prispevajo k razvoju Evrope.