skip to content
 

Oglejte si finaliste za filmsko nagrado občinstva LUX v Kinodvoru

13/04/2023

Na začetku maja se bodo v ljubljanskem Kinodvoru zvrstile brezplačne projekcije petih filmov, ki se potegujejo za letošnjo nagrado občinstva LUX. Oglejte si jih in ocenite svoje favorite!

Med 3. in 9. majem se bodo v ljubljanskem Kinodvor zvrstile brezplačne projekcije petih finalistov za letošnjo filmsko nagrado občinstva LUX. Pridružite se nam na odličnem filmskem doživetju in do 12. junija ocenite filme na tej povezavi ter tako sodelujte pri izbiri zmagovalca.

Kako si zagotovite vstopnice?

Brezplačne vstopnice za vseh pet projekcij lahko od ponedeljka, 24. aprila 2023, prevzamete na blagajni Kinodvora, a pohitite še preden poidejo. Je kart zmanjkalo, pa si vseeno želite ujeti projekcijo? V Kinodvoru imajo lepo navado, da rezervirane brezplačne vstopnice, ki niso bile prevzete 15 minut pred predstavo, razdelijo zainteresiranim mimoidočim. Poskusite srečo in zavijte mimo blagajne tik pred brezplačno projekcijo LUX finalista, ki si ga želite ogledati!

Ampak kdaj sploh so projekcije?

V Kinodvoru se bodo zvrstile v naslednjih terminih:

  • sreda, 3. maja ob 20:30: Trikotnik žalosti (Triangle of Sadness, Ruben Östlund, 2022)
  • četrtek, 4. maja ob 18:00 : Alcarràs (Alcarràs, Carla Simón, 2022)
  • petek, 5. maja ob 17:00 : Blizu (Close, Lukas Dhont, 2022)
  • ponedeljek, 8. maja ob 17:00 : Burning Days (Kurak Günler, Emin Alper, 2022)
  • torek, 9. maja ob 20:45 : Will-o’-the-Wisp (Fogo-fátuo, João Pedro Rodrigues, 2022)

Več o nominiranih filmih lahko preberete na spletni strani Kinodvora, več o nagradi občinstva LUX pa na spletni strani Evropskega parlamenta.

Nagrado občinstva LUX, ki je namenjena promociji evropske kinematografije, vsako leto podeljujeta Evropski parlament in Evropska filmska akademija v partnerstvu z Evropsko komisijo in združenjem Europa Cinemas. 

Se vidimo v Kinodvoru! In ne pozabite po projekciji oceniti filma, ki ste si ga ogledali, na tej povezavi. Bodite del največje filmske žirije v Evropi!