skip to content
 
 
 
15/11/2018

Okrogla miza: Plastika in nove poslovne priložnosti

Vabimo vas na okroglo mizo, ki bo v ponedeljek, 26. novembra, ob 11. uri v Zeleni dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Koper, Staničev trg 1.

V Evropski uniji vsako leto v oceanih konča 150.000 do 500.000 ton plastičnih odpadkov. EU vsako leto proizvede tudi 25 milijonov ton odpadne plastike in le 30 % odstotkov se je ponovno uporabi oziroma reciklira. Plastične odpadke tako najdemo tudi v zraku, tleh, naših telesih in v naši hrani.

Na okrogli mizi bomo skušali odgovoriti, kako lahko odpravimo ali vsaj podaljšamo rok uporabe plastičnih izdelkov za enkratno uporabo. Kako lahko olajšamo njihovo recikliranje? Kako lahko preprečimo, da bi plastika končala tam, kamor ne spada? Kaj to pomeni za trg dela in poslovne priložnosti? Kako bi se vi lotili reševanja problematike, ki jih prinaša prekomerna uporaba plastike?

Na dogodek prijavite na povezavi: http://bit.ly/prijavanaokroglomizo

Sogovorniki na okrogli mizi bodo evropski poslanki Romana Tomc in Tanja Fajon ter evropski poslanec dr. Igor Šoltes, strokovnjaki s tega področja in predstavniki civilne družbe.

Okrogla miza bo v okviru Regionalnega foruma za razpravo, s katerim želimo prek dialoga med evropskimi poslanci, predstavniki ministrstev, strokovnjaki na okoljevarstvenem področju, nevladniki, podjetniki in raziskovalci, najti odgovore na vprašanja, ki se jim v prihodnosti ne bo moč izogniti.

Poslanci bodo med drugim predstavili tudi stališce Evropskega parlamenta v postopku sprejemanja evropske zakonodaje o prepovedi uporabe plastike za enkratno uporabo do leta 2021.

Ker je število sedežev v dvorani omejeno, vas prosimo, da se na dogodek prijavite na povezavi: http://bit.ly/prijavanaokroglomizo, do vključno petka, 23. novembra 2018.