skip to content
 
 
 
26/11/2018

Pogovor: Koliko je zdravja na evropskem krožniku?

Vabimo vas na dialog z evropskimi poslanci o zdravi in varni hrani v EU, ki bo v petek, 30. novembra 2018, ob 11. uri na sejmu Narava-zdravje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (Odprti prostor, Hala A2, Dunajska 18).

Ali ste vedeli, da lonček jagodnega jogurta vsebuje več kot 7 kock sladkorja? Prevelika količina zaužitega sladkorja lahko resno škodi našemu zdravju, zdravstvenih tveganj povezanih z živili pa je še mnogo več…

Sejem Narava-zdravje je prava priložnost, da jih osvetlimo, zato vas vabimo na dialog z evropskim poslancem dr. Igor Šoltesom in strokovnjakinjo za prehrano Katjo Simić z naslovom KOLIKO JE ZDRAVJA NA EVROPSKEM KROŽNIKU?

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na povezavi http://bit.ly/pogovor-z-ep , na epljubljana@ep.europa.eu ali na tel. 01 2528 836.

Prijavljeni na dogodek prejmejo vstopnico za sejem Narava-zdravje brezplačno. Na informacijski stojnici Doživi Evropo pa si lahko s sodelovanjem v nagradnem kvizu prislužite lepo darilce.

Sodelovala bosta: evropski poslanec dr. Igor Šoltes in strokovnjakinja za prehrano Katja Simić.

Moderator pogovora Aleš Novak bo iztočnice odpiral z zabavnimi prehranskimi navadami Evropejcev. Kljub lahkotnejšemu načinu povezovanja dogodka bomo naslovili pomembne teme, kot so kakovost prehrane, označevanje in informiranje potrošnikov, izzivi na področju javnih naročil in možnost uvedbe davkov na nezdrava živila. Na pogovornem meniju bodo tudi lokalna hrana, zdrav način življenja in prehranski dodatki. Udeležence pa pričakuje zdrav prigrizek.

Brezplačno vstopnico prevzamete osebno na dan dogodka od 9. ure dalje v multimedijskem centru Doživi Evropo (Hiša Evropske unije, Dunajska 20, Ljubljana) v neposredni bližini Gospodarskega razstavišča. Število vstopnic je omejeno.

Na sejmu Narava-zdravje bomo med 29. novembrom in 2. decembrom 2018 sodelovali tudi z informacijsko stojnico, kjer boste lahko med drugim v nagradnem kvizu preizkusili svoje znanje o EU in si prislužili praktično nagrado.