skip to content
 

Poslovila se je Manja Toplak

19/04/2023

Z globoko žalostjo sporočamo, da se je po dolgi bolezni veliko prezgodaj poslovila Manja Toplak, vodja pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji. V žalno knjigo se lahko vpišete v Hiši EU do torka, 25. aprila 2023.

Solza, žalost, bolečina

 te zbudila ni,

 a ostala je tišina,

 ki močno boli.

 (T. Pavček)

Z globoko žalostjo sporočamo, da se je po dolgi in težki bolezni veliko prezgodaj poslovila Manja Toplak, vodja pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji.

V ekipi Pisarne, ki jo je vodila, smo pretreseni in zlomljeni, saj smo izgubili izjemno nadarjeno, učinkovito in prijetno sodelavko, ki je bila naša prijateljica tudi izven delovnega časa. Vedno se je bomo spominjali po njenem entuziazmu, veseli naravi, igrivosti in humorju. Manja je bila stalno v pogonu in s svojim znanjem, izkušnjami, optimizmom nas je spodbujala, da smo skupaj postavili na noge številne projekte. Neskončno jo bomo pogrešali. 

Žalna knjiga bo na voljo v Hiši Evropske unije na Dunajski 20 v Ljubljani od četrtka, 20. aprila, do torka, 25. aprila, vsak delovni dan od 9. do 18. ure. Pogreb bo potekal v Gornji Radgoni v ožjem družinskem krogu.

Manja Toplak je bila za vodjo Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji imenovana 1. septembra 2019, potem ko je bila skoraj leto pred tem vršilka dolžnosti vodje pisarne. V Evropskem parlamentu je bila zaposlena od leta 2007, najprej kot spletna urednica in nato kot tiskovna predstavnica pisarne v Sloveniji. Diplomirala je na področju jezikovnih študij na Univerzi Karla in Franca v Gradcu, na Univerzi uporabnih znanosti v Berlinu pa je zaključila magistrski študij evropskih ved.