skip to content
 
 
 
23/05/2019

Praznik naših mladih ambasadorjev se bo nadaljeval na voliščih

V sredo, 22. maja, smo imeli v Pisarni Evropskega parlamenta čast gostiti naše mlade ambasadorje in njihove mentorje, udeležence projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS), v katerem je letos sodelovalo skoraj 600 slovenskih srednješolcev iz 49 šol.

Ti so nam v času približevanja evropskih volitev 26. maja izdatno, požrtvovalno in domiselno pomagali širiti zavedanje o tem, kako pomembno je oddati svoj glas in tako sooblikovati skupno evropsko prihodnost. Njihova prizadevanja so močno okrepila domet kampanje spodbujanja volilne udeležbe Tokrat grem volit, za njihovo družbeno aktivno vlogo pa smo jim izjemno hvaležni.

Zato smo jim v sredo še s toliko večjim veseljem priredili slovesno podelitev priznanj ambasadorjev Evropskega parlamenta, pospremljeno z dinamičnim programom in pogostitvijo. Voditeljema Nini Cijan in komiku Alešu Novaku so družbo na odru delali še pevka Ema Flora Lotrič ter novinarja RTV Slovenija Gašper Andrinek in Jaša Rajšek, ki sta predstavila svoj inovativni projekt pokrivanja Evropskega parlamenta Gašper in Jaša #zasedata in navzočim predstavila nekaj manj znanih dejstev o instituciji, ki jo bomo na nedeljskih volitvah popolnili z novim sklicem poslancev.

Po koncu podelitve priznanj, ki jih je mladim ambasadorjem in njihovim mentorjem podelila vodja Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Manja Toplak, so zbrane dodatno ogreli še člani akrobatske skupine Dunking Devils, ki so se te dni prav tako pridružili kampanji Tokrat grem volit, temu pa je sledilo sproščeno druženje v bližnji restavraciji.

Dragi ambasadorji, izjemno zabavno in obenem poučno je bilo poklepetati z vami. Upamo, da bomo še najprej ohranili tesne stike in se vzajemno trudili, da bo Evropa v prihodnosti še boljša in še bolj usklajena z našimi skupnimi interesi in željami. Ob tem pa pozivamo tudi šole, ki še niso sodelovale v programu EPAS, naj se nam pridružijo v naslednjem šolskem letu.

Predvsem pa ne pozabite v nedeljo, 26. maja, oddati svojega glasu na evropskih volitvah. Ne dovolite, da bi o vaši prihodnosti odločali drugi. Se vidimo na volišču!