skip to content
 
 
 

Vabljeni na spletni seminar o zdravju v EU po pandemiji

12/05/2020

Serijo javnih spletnih razprav nadaljujemo v petek, 15. maja, ob 11. uri s pogovorom o zdravju v EU po pandemiji. Pridružite se nam.

Pandemija novega koronavirusa je v Evropski uniji odprla števina vprašanja, od skupnega odzivanja na zdravstveno krizo ter njene gospodarske in socialne posledice, do pomena solidarnosti ter iskanja vloge, ki jo bo EU v tem in povezanih pogledih igrala v prihodnje.

V Pisarni Evropskega parlamenta v Sloveniji smo se zato odločili, da skupaj z vami v nizu spletnih seminarjev, ki jih organiziramo v partnerstvu z Vlado RS, poskusimo najti skupne odgovore na njih.

V prvi razpravi smo v petek, 8. maja, z evropskima poslancema Romano Tomc in Klemnom Grošljem, vladnim govorcem Jelkom Kacinom in imunologom dr. Alojzem Ihanom spregovorili o kakovosti in ustreznosti evropskega spopadanja s covidom-19. Če ste jo zamudili, si lahko razpravo ogledate na tej povezavi.

Ta petek o zdravju v EU

Drugi spletni seminar bo pod naslovom Zdravje v EU po pandemiji potekal že ta petek, 15. maja, ob 11. uri preko aplikacije Zoom.

Tokrat bodo z nami:

  • Ljudmila Novak, evropska poslanka (EPP),
  • Tanja Fajon, evropska poslanka (S&D)
  • dr. Tina Bregant, državna sekretarka na ministrstvu za zdravje 
  • dr. Dušan Keber, zdravnik in poznavalec zdravstvenega sistema

Razpravo bo vodila novinarka RTV Slovenija Petra Prešeren, spregovorili pa bomo o tem, ali je zdaj pravi čas, da javni zdravstveni sistem postane prednostna naloga EU in seveda o vrsti konkretnih vprašanj:

  • Kako zmanjšati razlike v zdravstveni oskrbi v EU?
  • Kako lahko EU podpre naložbe v krepitev javnega zdravstva?
  • Kako izboljšati pripravljenost na globalne šoke?
  • Ali je sploh mogoče realno osmisliti enotni evropski zdravstveni sistem?

Pridružite se nam tudi vi

Če bi radi razpravo spremljali aktivno, se prijavite na tej povezavi, nato pa boste po elektronski pošti prejeli vabilo s povezavo na seminar preko aplikacije Zoom (če je še nimate, si jo prej naložite na računalnik ali pametni telefon). Če nas boste spremljali na našem Facebook profilu, pa si lahko že zdaj nastavite opomnik tukaj.

Vljudno vabljeni tudi na naslednje seminarje, ki bodo potekali ob petkih. Čez teden dni, 22. maja, se bomo posvetili medgeneracijskemu sožitju in solidarnosti. Vabljeni!