skip to content
 
 
 
06/05/2020

Vabljeni na spletne seminarje Evropejci proti covidu-19

Serijo javnih spletnih razprav odpiramo  že ta petek, 8. maja, ob 13. uri s pogovorom o odzivu EU na pandemijo. Pridružite se nam.

Pandemija covida-19, ki je hudo prizadela vse članice Evropske unije, je gotova najhujša preizkušnja za Evropo po drugi svetovni vojni. Njene posledice bodo daljnosežne, ne le za zdravstvo, ampak tudi za gospodarstvo in družbo na sploh.

Kriza zaradi novega koronavirusa je tudi jasno pokazala, da so solidarnost, sodelovanje in zaupanje med državami EU nujni, saj lahko bolezen, ki se ne ustavlja na mejah, premagamo le s skupnimi močmi.

Poiščimo skupne rešitve

Evropska sredstva za spopadanje z virusom in omilitev njegovih posledic,  izmenjava informacij, znanstveno sodelovanje pri razvoju cepiva in metod zdravljenja, reševanje EU državljanov, ki so obtičali na različnih koncih sveta, so le nekateri praktični izkazi solidarnosti v Evropski uniji, ki pomembno prispevajo k varnosti in blagostanju vseh njenih prebivalcev.

Evropska solidarnost pa ni samo pomoč, je tudi iskanje skupnih rešitev. V javnosti se porajajo številna vprašanja in zamisli o vlogi EU v prihodnje.

Zato smo se v Pisarni Evropskega parlamenta v Sloveniji odločili, da z nizom spletnih seminarjev, ki jih organiziramo v partnerstvu z Vlado RS, naslovimo najbolj pereča vprašanja. Pridružite se nam v javnih razpravah in nam pomagajte najti skupne odgovore. 

Začenjamo že ta petek

Prvi spletni seminar bo pod naslovom Pandemija v EU: kaj smo se naučili in kako naprej potekal že ta petek, 8. maja, ob 13. uri preko aplikacije Zoom, spremljate pa ga lahko tudi v živo na našem Facebook profilu.

Z nami bodo :

  • Romana Tomc, evropska poslanka (EPP),
  • Klemen Grošelj, evropski poslanec (Renew)
  • Jelko Kacin, uradni govorec Vlade RS
  • dr. Alojz Ihan, imunolog in mikrobiolog

Pridružite se nam tudi vi.

Če bi radi razpravo spremljali aktivno, se prijavite na tej povezavi, nato pa boste po elektronski pošti prejeli vabilo s povezavo na seminar preko aplikacije Zoom (če je še nimate, si jo prej naložite na računalnik ali pametni telefon). Če pa nas boste spremljali na našem Facebook profilu, pa si lahko že zdaj nastavite opomnik tukaj.

Vljudno vabljeni tudi na naslednje seminarje, ki bodo potekali ob petkih. Čez teden dni, 15. maja, se bomo posvetili položaju in vlogi zdravstva v EU po pandemiji. Vabljeni!