skip to content
 

Spremljajte govor in razpravo o stanju v EU 2021

09/09/2021

V sredo, 15. septembra, bo predsednica Evropske Komisije Ursula von der Leyen z evropskimi poslanci razpravljala o stanju v EU. Po razpravi bomo o ključnih poudarkih spregovorili še z evroposlanci iz Slovenije in področnima strokovnjakoma.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen bo v sredo, 15. septembra, ob 9. uri v Evropskem parlamentu v Strasbourgu predstavila ključne dosežke Komisije v preteklem letu, njene cilje in prioritete za prihodnje leto ter dolgoročno vizijo razvoja EU. Temu bo sledila razprava z evropskimi poslanci. Govor in razpravo lahko spremljate v živo na našem Facebook profilu.

Vsakoletni govor o stanju v EU je priložnost za Evropski parlament, edino neposredno izvoljeno evropsko institucijo, da zasliši Komisijo o njenem delovanju. Poslanci bodo tako vzeli pod drobnogled delo in prihodnje načrte Komisije ter se prepričali, ali se loteva ključnih skrbi in želja Evropejcev.

 

Po koncu razprave bomo o njeni vsebini spregovorili z evropskimi poslanci iz Slovenije in področnima strokovnjakoma, ki bodo ocenili vsebinske poudarke in sporočila ter relevantnost predstavljenih prednostnih nalog EU. Z nami bodo:

  • Romana Tomc, evropska poslanka (EPP)
  • Tanja Fajon, evropska poslanka (S&D)
  • dr. Klemen Grošelj, evropski poslanec (Renew)
  • Franc Bogovič, evropski poslanec (EPP)
  • dr. Matej Avbelj,  pravnik in rektor Nove univerze
  • dr. Marko Lovec,  politolog in raziskovalec na centru za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede

Pogovor bo povezovala novinarka STA Martina Kolenc Novak, v živo pa ga boste lahko spremljali od 13:30 naprej na našem Facebook profilu ali na YouTube kanalu STA.