skip to content
 
 
Strasbourg september
Strasbourg september
 
13/09/2016

Stanje v EU: spremljajte razpravo v živo na spletu

Na plenarnem zasedanju v Strasbourgu bo potekala ena izmed letošnjih najbolj pomembnih razprav: o stanju Evropske unije. Kako zagotoviti, da bo EU uresničila zadane cilje? To bo rdeča nit rednega letnega govora o stanju unije, ki ga bo v EP imel predsednik Evropske komisije.

Brexit, gospodarska kriza, politika priseljevanja in teroristične grožnje: EU stoji pred mnogimi izzivi. Kako se z njimi uspešno soočiti? Na ta vprašanja bodo v razpravi skušali odgovoriti poslanci, predsednik Juncker pa jim bo pred tem razkril načrte Komisije.

Kakšne cilje bi si morala po mnenju vodij političnih skupin zastaviti EU?

Spremljajte dogajanje v zvezi s predstavitvijo stanja EU v Parlamentu

Na posebni spletni strani boste lahko Junckerjev govor o stanju unije spremljali v živo; tam so na voljo tudi informacije o vodjah političnih skupin, fotografije, tviti in video prispevki.

Govor o stanju unije bomo v živo povzemali na Storify, skupaj s tviti, fotografijami in kratkimi videi.

V torek, 13. septembra, je predsednik Parlamenta Martin Schulz imel pogovor na strani Parlamenta na Facebooku. Na tej strani boste lahko sicer v živo spremljali tudi Junckerjev govor o stanju unije 14. septembra.

Odzive poslancev na socialnih omrežjih lahko spremljate na EP Newshub.

Twitter

Na Twitterju boste lahko dogajanje ob razpravi o stanju unije spremljali pod ključno besedo #SOTEU.

Twitter račun tiskovne službe Parlamenta bo zbral izjave vodje političnih skupin v razpravi, ki bo sledila Junckerjevemu govoru.

Avdiovideo material

Posnetki Junckerjevega govora o stanju unije in razpravi, ki jim bo sledila, bodo na voljo tukaj.