skip to content
 

Studio Evropa: Svobodni mediji so temelj demokracije!

03/05/2021

Na svetovni dan svobode tiska smo gostili spletno razpravo o položaju medijev in novinarstva v Evropski uniji in o ukrepih, s katerimi bi zagotovili in okrepili svobodo medijev.

Svoboda tiska je nenadomestljiv steber demokracije. Kot kažejo različne mednarodne študije, so številne vlade čas pandemije izkoristile za poskuse omejevanja medijske svobode in pluralizma. Tem trendom se je treba odločno upreti tudi s skupnim ukrepanjem na ravni EU.

To so osrednja sporočila iz današnjega pogovora v ciklu spletnih razprav Studio Evropa na temo Kako svobodni so evropski mediji?, ki jo je ob svetovnem dnevu svobode tiska pripravila Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji.

V pogovoru so sodelovali evropski poslanci dr. Milan Zver (EPP), Tanja Fajon (S&D) in Irena Joveva (Renew), direktorica Evropske federacije novinarjev (EFJ) Renate Schroeder in vodja deska EU/Balkan pri Novinarjih brez meja (RSF) Pavol Szalai.

Posnetek razprave si lahko ogledate na našem profilu na Facebooku ali na Youtubeu.

Obiščite arhiv Studia Evropa

Ste zamudili katero od prejšnjih razprav o aktualnih evropskih temah v našem virtualnem Studiu Evropa? Nič hudega, najdete jih v spletnem arhivu. Prijeten ogled!

Bi radi prejemali obvestila o dogodkih, ki jih pripravljamo? Zaupajte nam vaš kontakt s klikom na to povezavo. Obljubimo, da bomo z njim vestno ravnali in da vas bomo obveščali zmerno in z občutkom.