skip to content
 
 
 

Video arhiv spletnih razprav v Studiu Evropa

Ste zamudili katero od naših spletnih razprav o aktualnih evropskih temah? Brez skrbi. Za vas smo jih zbrali v video knjižnici. Želimo vam poučno brskanje po njej.

V našem virtualnem Studiu Evropa redno gostimo spletne razprave, v katerih v družbi evropskih poslancev in področnih strokovnjakov iščemo odgovore na različna vprašanja, relevantna za evropsko sedanjost in prihodnost. Posnetke razprav si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

EU ob kavi s poslanci

V Studio Evropa vas vabimo tudi pred plenarnimi zasedanji Evropskega parlamenta, na virtualni pogovor ob kavi s poslankami in poslanci iz Slovenije o aktualnih evropskih tematikah:

  • Pogovor pred #plenarnoEP o aktualnih temah, vključno s pričakovanji pred razpravo o spoštovanju pravne države in svobodi medijev v Sloveniji, 5. marec 2021 (govorci: Romana Tomc, Irena Joveva, Ljudmila Novak in dr. Milan Zver);
  • Pogovor pred #plenarnoEP o cepivih proti covidu-19, okrevanju po pandemiji in odnosih z Rusijo, 5. februar 2021 (govorci: Romana Tomc, dr. Milan Brglez, dr. Klemen Grošelj, dr. Milan Zver in Franc Bogovič);
  • Evropska unija v 2021, 15. januar 2021 (govorci: dr. Milan Zver, Tanja Fajon, dr. Klemen Grošelj, Franc Bogovič, dr. Milan Brglez).

Razprave kampanje skupajsmo.eu

Kampanja Evropskega parlamenta skupajsmo.eu je namenjena ozaveščanju in razpravljanju o Evropski uniji in aktualnih evropskih temah ter spodbujanju aktivnega državljanstva. Pridruži se skupnosti in sodeluj na naših razpravah. Naj se sliši tvoj glas! 

Razprave Evropejci proti covidu-19

Kmalu po izbruhu pandemije novega koronavirusa na začetku leta 2020 smo v Pisarni Evropskega parlamenta v Sloveniji v partnerstvu z Vlado RS zagnali serijo dvanajstih spletnih seminarjev Evropejci proti covidu-19, posvečenih nekaterim najbolj perečim vprašanjem glede spopadanja s pandemijo in z njenimi posledicami. Ogledate si jih lahko na spodnjih povezavah: