skip to content
 
 
 
14/05/2019

Tokrat grem volit na Dnevih medgeneracijskega sožitja

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji bo aktivno prisostvovala na Dnevih medgeneracijskega sožitja na Gospodarskem razstavišču od 14. do 16. 5. 2019. Tam bo potekal tudi zadnji v seriji dogodkov EU ni hec, kateremu bo sledila debata o Evropski uniji z javnostjo.

Na Dnevih medgeneracijskega sožitja bomo s stojnico Tokrat grem volit od torka, 14. 5. 2019 do četrtka, 16. 5. 2019 spodbujali obiskovalce, da se udeležijo evropskih volitev 26. maja. 

V sredo, 15. 5. pa v tem istem sklopu pripravljamo poseben dogodek, na katerem vas vabimo, da z nami odkrito in sproščeno spregovorite o prihodnosti EU v luči evropskih volitev 26. maja in o pomenu aktivnega državljanstva za razvoj in obstoj parlamentarne demokracije. Hkrati se bomo vsi skupaj še nasmejali s standup komiki Skečoholiki.

Pogovorno dopoldne, ki se bo začelo ob 10. uri in trajalo približno poldrugo uro, bo sestavljeno iz dveh prepletenih delov. Najprej vas bosta ogrela standup komika Aleš Novak in Vid Valič, ki vam bosta v sklepnem dejanju turneje EU ni hec na svojstven, s humorjem začinjen način predstavila EU, njeno delovanje in prednosti, ki nam jih prinaša v vsakdanjem življenju. Takoj zatem pa se bosta prelevila v moderatorja sproščenega pogovora z javnostjo o EU, evropskih volitvah in aktivnem državljanstvu, v katerem bodo svoja stališča kot gostje predstavili legenda slovenskega reportažnega novinarstva Ervin Hladnik Milharčič, gledališka, televizijska in filmska igralka Nina Valič in predsednica Dijaške organizacije Slovenije Lucija Karnelutti.

Pridite in povejte svoje mnenje. Obetamo si zanimivo, a tudi zabavno razpravo, po kateri bomo pokramljali ob manjši zakuski.