skip to content
 
 
 
12/02/2019

Vabilo: 100 dni pred volitvami v Evropski parlament

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas vljudno vabita na briefing za novinarje "100 dni pred volitvami v Evropski parlament", ki bo v petek, 15. februarja 2019, ob 10. uri v Hiši EU na Dunajski 20 v Ljubljani.

Namen briefinga je predstaviti praktične podrobnosti kampanje Evropskega parlamenta pred evropskimi volitvami, da bi tako zagotovili čim bolj celovito poročanje medijev.

Med drugim bomo napovedali redne objave rezultatov javnomnenjskih raziskav o podpori posameznim strankam v državah članicah ter objavo volilnih rezultatov na zadnjih dan volitev, 26. maja 2019. Podali bomo tudi informacije o televizijskem soočenju vodilnih kandidatov, ki bo predvidoma 15. maja v Bruslju. Prav tako bomo predstavili trenutno stanje kampanje spodbujanja udeležbe na volitvah "tokratgremvolit", opozorili bomo na posebno spletišče o volitvah, namenjeno novinarjem, na spletni portal Kaj Evropa počne zame ter na spletno stran o informacijah, povezanih z izvedbo volitev v Evropski parlament v posameznih državah članicah. Hkrati vam bomo predstavili tudi glavne ugotovitve nacionalnega poročila javnomnenjske raziskave Eurobarometer za Slovenijo.


Briefing je namenjen predvsem novinarjem, ki bodo vsebinsko pokrivali volitve v Evropski parlament, seveda pa bomo veseli tudi udeležbe ostalih predstavnikov medijev.

Udeležbo prosim potrdite na elektronski naslov: aleksandra.golob@europarl.europa.eu najkasneje do četrtka, 14. februarja, do 11. ure.