skip to content
 
 
 
20/03/2017

Vabilo na delavnico in okroglo mizo »Prihodnost EU«

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Evropa misli – središče evropskih idej vas vabita na delavnico in okroglo mizo za mlade, ki bosta potekali v petek, 24. marca 2017, med 10.30 in 14.00, v Hiši EU na Dunajski cesti 20 v Ljubljani.    

Dogodek pripravljamo v času, ko EU praznuje 60 let podpisa Rimske pogodbe in 25 let podpisa Maastrichske pogodbe, na dan pred vrhunskim zasedanjem predsednikov držav in vlad EU z namenom pričetka javnih razprav o alternativah razvoja nove EU, kako in kje reformirati evropsko integracijo in kako v EU 2.0 umestiti Slovenijo. Predstavili bomo priporočila zavoda Evropa misli glede delovanja Slovenije na EU ravni in doma, ki so rezultat regijskih razprav z evropskimi poslanci po Sloveniji.

Na delavnici bomo mlade soočili s predstavniki gospodarstva, izobraževalnih ustanov, kadrovskih agencij, podpornega okolja in projektov z namenom oblikovanja priporočil za odločevalce, kakšni naj bodo kratkoročni ukrepi za krepitev veščin mladih za upravljanje z lastno kariero, kar posledično povečuje njihovo zaposljivost in jih pripravlja na delovna mesta prihodnosti.

Na delavnici bodo sodelovali: Marko Novak, Dewesoft; Matic Bitenc, Toshl; Ursula Butkovič, BB Consulting; Tamara Valenčič, Dlabs; Klara Zavrl, Competo; Sara Lednik, Amrop; Erna Župan Pirkovič, direktorica Šolskega centra Krško-Sevnica in ravnateljica Gimnazije Krško; Janja Starc, Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško; Sara Erjavec Tekavec, STA; Karmen Lugarič, Kanal A; Mojca Cvirn, Tehnološki park Ljubljana; Mateja Prinčič, Tehnološki park Ljubljana; Maja Hostnik, Mreža MaMa in Matej Rus, Startup Slovenija.

Na 'Razpravi voditeljev' bodo z nami:

- dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije

- Franc Bogovič, evropski poslanec

- dr. Igor Šoltes, evropski poslanec

- Matic Bitenc, soustanovitelj in direktorstart-upa Toshl, s katerim so se uvrstili v znani pospeševalnik 500 Startups

- Matej Čer, direktor podjetja Avant in vizionar s področja mobilnosti

- Ksenija Špiler Božič, kreatorica voditeljstva iz BB Consulting

Moderiranje: Mojca Širok, zunanjepolitična novinarka in nekdanja dopisnica iz Italije za RTV Slovenija.

Ob 12. uri bomo organizirali poseben odmor za kavo. Za pravično kavo bo poskrbel Zavod Buna, za sladico pa Gostilna dela – dva uspešna projekta socialnega podjetništva v Ljubljani.

Vstop je prost, vendar vas zaradi omejenega števila mest prosimo, da se na dogodek obvezno prijavite.

Prijave na 'Razpravo voditeljev' sprejemamo do zapolnitve mest, oziroma najkasneje do četrtka, 23. marca 2017 do 12.00. Prosta mesta za delavnico so že zasedena, zato se vsem zahvaljujemo za prijavo.