skip to content
 

Seminarji za novinarje

Seminarji za novinarje v Bruslju

Tako Evropski parlament centralno, kot Informacijska pisarna večkrat letno organizirata seminarje za novinarje v Bruslju.

Centralni seminarji

Pred obravnavo pomembnejših tem Evropski parlament organizira eno ali dvo dnevne seminarje, kjer se novinarjem temo podrobneje predstavi. Poleg povabljenih novinarjev, na seminarjih sodelujejo tudi evropski poslanci, ki predstavijo svoje poglede na tematiko.

Evropski parlament za udeležbo na seminarju novinarju krije stroške prevoza (po predložitvi računa za letalsko karto in vstopnih kuponov za letalo oz. računa za vozovnico za vlak) ter nadomestilo za čas bivanja (za kritje stroškov namestitve in prehrane) v višini 180 evrov/noč.
O seminarjih novinarje obvešča tiskovni predstavnik Informacijske pisarne.

Seminarji, ki jih organizira Informacijska pisarna

Informacijska pisarna dvakrat letno (običajno spomladi in pozno jeseni) organizira tridnevne izobraževalno informativne seminarje v Bruslju, kjer se novinarji lahko podrobneje seznanijo z delom Evropskega parlamenta. Seminarji poleg pogovora s slovenskimi evropskimi poslanci, obiska Parlamentarija (centra za obiskovalce Evropskega parlamenta) in avdiovizualnega oddelka Parlamenta, običajno zajema tudi obisk Evropske komisije in Stalnega predstavništva RS pri Evropski uniji.

Informacijska pisarna za udeležbo na takih seminarjih krije vse stroške (bivanje, prevoz na relaciji Ljubljana-Bruselj-Ljubljana, prevoz po Bruslju in obroke).

O seminarjih novinarje obvešča tiskovni predstavnik Informacijske pisarne.