skip to content

 
 
 

Gradivo za učitelje

Za učitelje srednjih šol, ki so se udeležijo našega izobraževalnega seminarja o poučevanju vsebin o Evropski uniji, organiziramo tudi seminar v Bruslju ali Strasbourgu.

Oktobra 2015 smo v Bruselj popeljali skupino učiteljev, kjer so si ogledali Evropski parlament, v Parlamentariju spoznavali zgodovino evropskega združevanja, se seznanili z delom evropske komisarke Violete Bulc in obiskali Stalno predstavništvo Republike Slovenije v Bruslju. Nekaj vtisov s tega seminarja je zbranih spodaj.

V letu 2016 se je skupina učiteljev udeležila seminarja v Strasbourgu.  Na sedežu Evropskega parlamenta so spoznavali njegovo delovanje in se srečali z evropskimi poslanci iz Slovenije. Obiskali so tudi Svet Evrope, Evropsko sodišče za človekove pravice in si ogledali poglavitne znamenitosti Strasbourga.

Aprila 2017 smo že izpeljali prvi letošnji seminar za učitelje, naslednji seminar pa bo potekal septembra.

Odzivi na seminarje Informacijske pisarne evropskega parlamenta v Sloveniji

 

  • ''It is really great to cooperate with you. The activities and content you are offering are enabling students and teachers to gain a fresh perspective on the development of the pedagogical process and personal growth.

 

''Super je sodelovati z vami. Nudite nam aktivnosti in vsebine, ki našim dijakom in tudi nam, profesorjem, omogočajo neke nove in širše perspektive oblikovanja pedagoškega procesa in naše osebne rasti.''

-Maruša Kolar (Srednja šola Zagorje/ Secondary School Zagorje)

 

  • "It was a great opportunity to be part of the excursion to Brussels. I had a really great time and I would like to outline the EXCELLENT job on the part of the organizers - we thoroughly enjoyed it"

 "Res sem vesela, da sem bila del udeležencev ekskurzije v Bruselj. Zahvalila bi se vsem za ODLIČNO opravljeno delo"

- Mateja Žepič (Gimnazija Kranj/ Secondary School Kranj)

 

  • "I would like to thank the organizers for such an interesting excursion, especially Mr Klemen Žumer, with his constant positive energy and good attitude really made it special"

 "Tudi jaz se vam zahvaljujem za to, da ste nam omogočili  ekskurzijo v Bruselj. K temu ste seveda veliko prispevali tudi vi, gospod Klemen, predvsem z    vašo pozitivno energijo in z ves čas dobro voljo"

 

- Sonja Žilavec Nemec (Gimnazija Murska Sobota/ Secondary School Murska Sobota)

 

  • "Thank you for the nice time!"

"Hvala za prijetno druženje!"

 

- Helena Mešnjak (Ekonomska šola Celje/Economic School Celje)

 

  • "Thank you - you were excellent!"

"Hvala vam! Bili ste odlični!"

 

- Andrej Dover (Gimnazija Bežigrad/ Secondary School Bežigrad)

 

  • "It was an unforgettable experience and we all had a great time. Thank you to all who made it possible, especially Manja and Klemen- they were excellent!"

"Bilo je nepozabno in polno razvajanja na višku. Vsem ta glavnim hvala za vse, še posebej pa Manji in Klemnu. Ta dva "Evropejca" pa sta vrhunska!"

 

- Drago Žuman (Radio Maxi)

 

  • "I would like to thank Manja, Klemen and Janez and all who participated in the seminar for a nice experience and the opportunity to share information"

"Pridružujem se zahvalam za celotno organizacijo Manji, Klemnu in Janezu ter vsem prisotnim na seminarju za prijetno družbo in koristno izmenjavo informacij o naših matičnih hišah"

 

- Igor Stefančič (Gimnazija Kranj/ Secondary School Kranj)