skip to content
 
 
 
29/06/2018

Zmagovalca EU kviza na Radiu Aktual za nagrado v Bruselj

V radijskem EU kvizu za mlade, ki je spomladi potekal na radiu Aktual, sta se najbolje odrezala Fabijan Štrubelj in Žan Boc.  V Hiši EU smo jima podelili glavno nagrado, potovanje v Bruselj.

Na Radiu Aktual je od od začetka aprila do konca junija je potekal EU kviz za mlade od 18. do 29. leta, pri katerem je Pisarna evropskega parlamenta v Sloveniji sodelovala skupaj z Uradom vlade za komuniciranje.

V spletnem kvalifikacijskim kvizu se je v nadaljnje tekmovanje uvrstilo 16 dvočlanskih ekip, ki so nato tekmovale v radijskem delu kviza. Po skupno osmih oddajah 1. kroga, četrtfinalu in polfinalu, smo v finalni oddaji, 26.6.18, dobili končna zmagovalca kviza - to sta Fabijan Štrubelj in Žan Boc.

Na zaključni prireditvi so v petek, 29.6.2018 v Hiši Evropske unije tekmovalce EU kviza za mlade pozdravili Matjaž Kek iz Urada vlade za komuniciranje, Manja Toplak, vodja Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji, Franc Bogovič, evropski poslanec in Nataša Bušljeta, sekretarka Urada vlade za komuniciranje.

Glavno nagrado, 3-dnevno potovanje v Bruselj, za katero je poskrbel Urad vlade za komuniciranje, je zmagovalcema predal evropski poslanec Franc Bogovič in ju tudi povabil, da se mu oglasita, ko bosta na potovanju v Bruslju.

Hvala Radiu Aktual , Uradu vlade za komuniciranje in vsem sodelujočim ekipam ter posameznikom, ki ste sodelovali in dokazali, da mladi poznajo delovanje EU.