skip to content
 

Skupaj smo EU

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

SkupajsmoEU

Aktualno

V ponedeljek, 23. maja, ob 11. uri bomo v Studiu Evropa gostili razpravo o prostovoljcih in njihovi vlogi pri razvoju solidarne evropske družbe. Pridružite se nam.
Ob zaključku konference o prihodnosti Evrope smo v Hiši EU gostili razpravo o sklepih, pomenu in nadaljnjih korakih tega izvirnega eksperimenta evropske demokracije.
Mladi ambasadorji Evropskega parlamenta so v razpravi z evropskim komisarjem za krizno upravljanje Janezom Lenarčičem predstavili svoje poglede na odzivanje EU na ruski napad na Ukrajino in njegove posledice. 
Ob koncu konference o prihodnosti Evrope, katere namen je preoblikovati želje in predloge državljanov v konkretne ukrepe za reformo EU, bomo v Studiu Evropa v petek, 6. maja, gostili razpravo o njenih dosežkih.
Slovenski dijaki in dijakinje, ki sodelujejo v projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, so v razpravi s poslanko Ireno Jovevo predstavili svoje predloge, kako preprečiti oz. zmanjšati različne oblike odvisnosti med mladimi. 
Mladi ambasadorji Evropskega parlamenta so v razpravi z evropsko poslanko Ljudmilo Novak predstavili svoje predloge, kako v praksi doseči enakopravnost spolov. 
Izkoristite priložnost in si brezplačno oglejte tri filme, ki se potegujejo za letošnjo filmsko nagrado občinstva LUX, v slovenskih kinih. Potem pa se pridružite največji žiriji v Evropi in pomagajte izbrati zmagovalca!
V ponedeljek, 11. aprila, smo v Hiši EU gostili pogovor Mladi za mlade o projektu izmenjav Erasmus+, nedvomno enem najbolj priljubljenih evropskih programov.
Razmišljate o študentski izmenjavi ali kateri od drugih priložnosti širjenja obzorij in izkušenj, ki jih ponuja eden najuspešnejših evropskih programov Erasmus+? Potem prisluhnite seminarju Mladi za mlade v ponedeljek, 11. aprila, ob 16h v Hiši EU.
Mladi ambasadorji Evropskega parlamenta so v razpravi z evropskim poslancem dr. Milanom Brglezom predstavili svoje predloge, kako se lotiti boja proti revščini.
Več