skip to content
 

Skupaj smo EU

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

SkupajsmoEU

Aktualno

Pridružite se nam na razpravi o socialni politiki EU in njenem vplivu na blaginjo v Evropi, ki jo v petek, 26. maja, ob 11. uri organiziramo v Celjskem mladinskem centru. Spremljate nas lahko tudi v neposrednem prenosu.
Preverite, kaj o tem menijo profesor ekonomije dr. Mojmir Mrak, predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič in generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije Vesna Nahtigal.
V Novem mestu smo gostili zadnjo letošnjo razpravo Če bi jaz odločal(a), na kateri so mladi ambasadorji Evropskega parlamenta predstavili svoje ideje in predloge za prihodnost energetike v EU.
Z globoko žalostjo sporočamo, da se je po dolgi bolezni veliko prezgodaj poslovila Manja Toplak, vodja pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji. V žalno knjigo se lahko vpišete v Hiši EU do torka, 25. aprila 2023.
Na začetku maja se bodo v ljubljanskem Kinodvoru zvrstile brezplačne projekcije petih filmov, ki se potegujejo za letošnjo nagrado občinstva LUX. Oglejte si jih in ocenite svoje favorite!
Neprofitne organizacije se lahko potegujejo za finančna sredstva s projekti spodbujanja udeležbe na evropskih volitvah 2024, krepitve aktivnega državljanstva in ozaveščanja o pomenu in vlogi Parlamenta za evropsko demokracijo.
V Hiši EU smo na razpravi Mladi za mlade z uglednimi gosti spregovorili o zelenem zavajanju, njegovih pojavnih oblikah ter o tem, kako se mu upreti.
V petek, 14. aprila, bomo v Trbovljah gostili razpravo Studio Evropa o industrijski politiki EU in gospodarski preobrazbi Zasavja. Pridružite se nam.
O zavajajočih zelenih trditvah bomo z uglednimi gosti razpravljali na okrogli mizi Mladi za mlade »Zeleno zavajanje: Kako ga prepoznati?« v Hiši EU 5. aprila.
V imenu Slovenije se bo za prestižno evropsko mladinsko nagrado s preostalimi 26 nacionalnimi zmagovalci pomeril Evropski mladinski parlament Slovenije.
Več