skip to content
 
 
 

Skupaj smo EU

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

SkupajsmoEU

Aktualno

V vsakoletni razpravi o stanju v Uniji so poslanci s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen razpravljali o najbolj perečih izzivih pred EU.
V sredo, 15. septembra, bo predsednica Evropske Komisije Ursula von der Leyen z evropskimi poslanci razpravljala o stanju v EU. Po razpravi bomo o ključnih poudarkih spregovorili še z evroposlanci iz Slovenije in področnima strokovnjakoma.
Med 16. in 22. septembrom bodo pred Hišo Evropske unije potekale številne aktivnosti ob letošnjem Evropskem tednu mobilnosti. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.
Pridružite se nam v programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, namenjenem srednješolskim učiteljem in dijakom, ki si želite izvedeti več o svoji evropski domovini in vam je blizu aktivna državljanska vloga.
Predsednik Evropskega parlamenta se je v Hiši EU v Ljubljani srečal s predstavniki mladih in civilne družbe. Teme razprave so bile podnebna kriza, stanje evropske demokracije, razmere v Afganistanu, migracijska politika in drugi izzivi sedanjosti in prihodnosti EU.
Predstavniki slovenske mladine in civilne družbe bodo v torek, 31. avgusta 2021, predsedniku EP Davidu Sassoliju predstavili svoje poglede na prihodnost Evrope. Spremljajte razpravo v spletnem prenosu.
Prestižno nagrado Evropskega parlamenta sta prejela za solidarnost in vseevropski zdravstveni napredek bolnikov z rakom.
Predstavniki slovenske civilne družbe so na srečanju s prvo podpredsednico Evropskega parlamenta Roberto Metsolo pojasnili, v kakšni Evropi si želijo živeti.
Letos je v projektu EPAS sodelovalo kar 70 šol. Naziv Najšola ambasadorka Evropskega parlamenta v sezoni 2020/21 sta osvojili Gimnazija Nova Gorica in Druga gimnazija Maribor.
V spletni razpravi z uglednimi gosti smo spregovorili o tem, kako varno in brezskrbno potovati in počitnikovati v Evropi v času pandemije covida-19, kako bo k temu pripomoglo EU digitalno covid potrdilo in kaj nas čaka jeseni.
Več