Mi a helyzet az Európai Unióban?

Az Európai Unió 2020-as évét megannyi bizonytalanság közepette kell értékelni. Európa rendkívül sok viszontagság elé néz, mivel a koronavírus-világjárvány továbbra is kihat a társadalom minden aspektusára.

Olyan időket élünk, amikor minden változik, minden a feje tetejére áll. Európa és a világ gazdasága jelentősen megszenvedi a járványügyi korlátozások következményeit.

Az Unió helyzetéről szóló vita fontos pillanat, mert ilyenkor számol el tevékenységével az Európai Bizottság az EU demokratikusan megválasztott képviselőinek. Nagy horderejű kérdések kerülnek terítékre: a gazdaság helyreállítása, az éghajlatváltozás, a fiatalok munkanélkülisége, a migráció. Az idei vita arra is jó alkalom lesz, hogy az átláthatóságnak és a demokratikus értékeknek nagyobb teret adjunk. Lehetőség arra, hogy az Európai Uniót közelebb hozzuk a polgárokhoz, felhívjuk a figyelmüket az év főbb cselekvési területeire és kihívásaira. Ennek a különleges plenáris vitának mindig is a polgárok jogai és a demokratikus folyamatok álltak a középpontjában.

A vitát megelőzően, szeptember 15-én az Európai Parlament fő tisztségviselői az Európai Unió kiemelt feladatairól fognak egyeztetni, és reagálnak majd az Önök kérdéseire és felvetéseire.

Kapcsolódjon be!

A SOTEU lehetőséget kínál arra, hogy megismerje az EU előtt álló lehetőségeket és hazája európai parlamenti képviselőit. Tekintse meg a programot, vegyen részt helyi rendezvényeken, lépjen kapcsolatba a képviselőkkel és nézze élőben a vitát!

Tudjon meg többet hazája európai parlamenti képviselőiről, és lépjen kapcsolatba velük!

Tájékozódjon a Parlament aktuális tevékenységeiről!